Με το χάλκινο μετάλλιο και την κατάκτηση της 3ης θέσης επέστρεψε από τη Μύκονο το εφηβικό τμήμα του Α.Ο. Πάρου, που συμμετείχε το διήμερο 24-25 Μαρτίου στο αντίστοιχο Final Four της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων.
Καταρχάς να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση έλαβαν μέρος τελικά τρεις ομάδες, καθώς τα Φανάρια Νάξου δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν εγκαίρως ακτοπλοϊκώς (!) κι έτσι αποκλείστηκαν από το τουρνουά. Συνεπώς, η διεξαγωγή του Final Four έγινε με δύο παιχνίδια και όχι με τέσσερα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Στα ημιτελικά, ο Περιστεριώνας Τήνου πήρε άκοπα την πρόκριση με 20-0 άνευ αγώνος απέναντι στα Φανάρια Νάξου και πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον οικοδεσπότη Α.Ο. Μυκόνου που κέρδισε με 68-60 τον Α.Ο. Πάρου έπειτα από ανατροπή του σκορ.

Αδίκησε τον εαυτό του ο Α.Ο. Πάρου

Την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Final Four και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά απώλεσε η ομάδα του Α.Ο. Πάρου, που παρουσίασε δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα κατά την διάρκεια του ημιτελικού απέναντι στον Α.Ο. Μυκόνου.
Οι αθλητές του Θοδωρή Καζακίδη έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου ήλεγξαν τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και συνάμα είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και ήταν εύστοχοι. Έτσι, με δεκάλεπτα 24-30 και 38-47, έκλεισαν στο +9 το ημίχρονο και με την ψυχολογία με το μέρος τους.
Στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου ο Α.Ο.Π. μπήκε εξίσου δυνατά και στο 24’ αύξησε την διαφορά στο +13 (43-56), ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά άργησε να «σιγοσβήνει» η φλόγα. Ο Α.Ο. Μυκόνου γύρισε την άμυνά του σε ζώνη ρισκάροντας το σουτ, όμως η ομάδα της Πάρου με… εκνευριστική αστοχία και λάθη έχασε τον ρυθμό αλλά και την συγκέντρωσή της. Απόρροια αυτού, ότι ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ 17-1 υπέρ της Μυκόνου, που σε διάστημα 8’ ανέτρεψε το σκορ και πέρασε μπροστά με 60-57 στο 32’. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Α.Ο.Π. έμεινε χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για 12’, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε μόλις 3 πόντους. Στο 38’ κι ενώ το σκορ ήταν 63-60 υπέρ της Μυκόνου, ο Α.Ο.Π. έχασε δύο αμυντικά ριμπάουντ και υπέπεσε σε δύο λάθη στη επίθεση, δίνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία στον αντίπαλό του να «καθαρίσει» τη νίκη με 68-60, αφού και τα τρίποντα που ακολούθησαν δεν βρήκαν στόχο.
Δεκάλεπτα: 24-30, 38-47 (ημ.), 56-57, 68-60.
Α.Ο. Μυκόνου: (Α. Γρηγόρης), Πράσινος, Καλλέργης 3, Ζιέμπα 8, Κάνιουρας 5, Δακτυλίδης, Ξενάριος, Κατσιρμάς 11 (2), Κονταράτος 13 (2), Τσανκάλοφ 28 (1), Κουκούβελας, Μπουγιούρης.
Α.Ο. Πάρου: (Θ. Καζακίδης), Τσώλης, Λυμαράκης 9, Στουγιάννου, Μπιλίρης, Βιώνης 4, Σαρρής 6, Αραβαντινός 8, Ρίνι 8, Βλάσι 18 (2), Σκιαδάς 7 (2).

Δίκαια πρωταθλητής ο Α.Ο. Μυκόνου

Στον τελικό του Final Four οι έφηβοι του Α.Ο. Μυκόνου, με τη δυναμική και της έδρας, ήσαν καλύτεροι αγωνιστικά και έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την κούπα μετά και από την σπουδαία πρόκριση επί του δυνατού Α.Ο.Π.
Έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα, οι αθλητές της Μυκόνου, έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (19-30) και ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκαν την υπέρ τους διαφορά χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, παρά την αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια του Περιστεριώνα Τήνου. Έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 50-57 και ο Α.Ο. Μυκόνου πανηγύρισε δίκαια την πρωτιά (για δεύτερη φορά στην ιστορία του) στο πρωτάθλημα εφήβων της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων.
Σημειώνεται ότι, κορυφαίος της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Κονταράτος και πρώτος σκόρερ ο Τσανκάλοβ, αμφότεροι αθλητές του Α.Ο. Μυκόνου.
Δεκάλεπτα: 10-17, 19-30 (ημ.), 32-40, 50-57.
Περιστεριώνας Τήνου: (Α. Βιδάλης), Βλαστός, Χατζίρης 4, Νικολόπουλος 2, Ψαρρός, Δελατόλας, Πάντζι 21 (1), Φώσκολος, Χαρικιόπουλος, Μαρκουΐζος 2, Παρασκευάς, Χάλαρης 10, Σακελλαρόπουλος 11 (1), Γιαννίτσης.
Α.Ο. Μυκόνου: (Α. Γρηγόρης), Πράσινος, Καλλέργης, Σιέμπα 3 (1), Κάνιουρας 8 (1), Δακτυλίδης, Ξενάριος 3, Κατσιρμάς 7 (2), Κονταράτος 22 (5), Τσανκάλοβ 14, Κουκούβελας, Μπουγιούρης.

bluestarferries

goldenstarferries