Τη Νάξο επισκέφτηκε το διήμερο 26-27 Μαρτίου η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη. Την Κυριακή 26 Μαρτίου, η κ. Χανιώτη βρέθηκε στον Κυνίδαρο, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους του χωριού με κύριο θέμα την εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών του νησιού, ενώ την Δευτέρα 27 Μαρτίου, πραγματοποίησε συνάντηση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τόσο με στελέχη του Συνεταιρισμού, όσο και με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρη Καπούνη.

Οι συνεταιριστές έθεσαν τα παρακάτω ζωτικά θέματα:
– Ανυπόφορη ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα, δυσβάσταχτη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.
– Δύσκολα διαχειρίσιμα μεταφορικά έξοδα για λιπάσματα, ζωοτροφές και αναλώσιμα, καθώς αυτά δε συμπεριλαμβάνονται στο  Μεταφορικό Ισοδύναμο.
– Προβληματική καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων στους/στις δικαιούχους/ες.
– Μεγάλη αύξηση της τιμής των λιπασμάτων, καθώς από 360 ευρώ τον χρόνο που πλήρωναν τον τόνο το 2022, φέτος, το 2023, πληρώνουν τον τόνο 1250 ευρώ!
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με την ενημέρωση της υποψήφιας, για την πολύπλευρη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της Ένωσης και το πλάνο της για το 2023.

Στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Παροναξίας, κ. Καλλίνικο, όπου υπήρξε μία «ζεστή» και ανθρώπινη συνομιλία μαζί του που αφορούσε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και το πλούσιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.
Τέλος, η Μαρία Χανιώτη, είχε επαφές και συζητήσεις με επαγγελματίες και πολίτες στη Χώρα Νάξου για τοπικά και γενικότερα ζητήματα.