Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (4/12) έγιναν τα… αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχημάτισαν οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και το όνομα αυτής «Νέα Αριστερά», με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, αλλά κανένα ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν. Γνωριζόμαστε, όλοι έχουμε μια ξεχωριστή διαδρομή, συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό της ιστορίας, με την αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας και δεν πρόκειται να το απαρνηθούμε αυτό. Σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανεχθήκαμε και πλήγωσαν το αξιακό μας σύστημα. Όμως το εγχείρημα που ξεκινάμε σήμερα δεν είναι νοσταλγικό, δεν είναι στόχος μας να γυρίσουμε το ρολόι, στο 1968, ή το 2015. Θέλουμε μία Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με σαφήνεια. Πιστεύουμε σε μία κοινωνία ισότητας και εμπιστοσύνης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα συνολικό φιλόδοξο σχέδιο για τα καίρια θέματα της κοινωνίας. Η Αριστερά κινδυνεύει από την ιστορική της απαξίωση. Αυτή οδηγεί σε μια πρωτοφανή κατάσταση. Η Δεξιά έχει επιτύχει για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια να επιβάλει την ατζέντα της», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η «Νέα Αριστερά» απαρτίζεται από τους εξής 11 βουλευτές: Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Πέτη Πέρκα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Χουσεΐν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Τέλος, σημειώνεται ότι, την Τετάρτη (6/12) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακήρυξη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας από το Προεδρείο της Βουλής.

bluestarferries

goldenstarferries