Σ’ ένα πραγματικό ντέρμπι που το φινάλε του θα μπορούσε εύκολα να φέρει την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Α.Ο. Πάρου με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις πανηγύρισε μία εξαιρετικής σημασίας εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Πανναξιακού, για το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Κ16.

Ο Α.Ο.Π. ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου έχασε κλασικές ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ, με κορυφαία το διπλό δοκάρι στο 6’, αρχικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτσα και στο «ριμπάουντ» με σουτ του Παντελαίου. Επίσης, στο 17’ ο Γκέκα με πλασέ σε τετ α τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Χωριανόπουλο, που απόκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 27’ το φαλτσαριστό σουτ του Κουγιούφα πέρασε λίγο πάνω από την εστία.

Από την πλευρά του ο Πανναξιακός προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις και στημένες φάσεις να δημιουργήσει φάσεις, με την μοναδική αξιόλογη να έρχεται στο 18’ όταν σε αντεπίθεση σκόραρε με τον «εκτεθειμένο» Κ. Μάιτο -μετά από προσπάθεια του Μανθόπουλου- και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Πανναξιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 42’ με τον Μάκα και στο 52’ με τον Κ. Μάιτο, χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά στο 59’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μανθόπουλου και ο Λέκκας που ανέλαβε την εκτέλεση «έγραψε» το 1-0.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου ξεχώρισαν και στο φινάλε του αγώνα η Παριανή ομάδα -που δεν τα παράτησε και έμεινε πιστή στο πλάνο της- πήρε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση. Στο 92’ ο Γιουλιάν Μπέκια με δυνατό σουτ στη κίνηση έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 93’ ο Ερνέστο Κεβάνι, μετά από γύρισμα του Παντελαίου, πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το «συγκρότημα» του Δημήτρη Τριανταφυλλάκου μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε τέσσερα ματς, όντας στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Πανθηραϊκό (1) που ακολουθεί με 3 νίκες.

Πανναξιακός: (Κατσούλης), Χωριανόπουλος, Μαυρίδης (71’ λ.τ. Κύλης), Ντέμος, Ορφανός, Ρότσι, Βαλέττας, Μάρκου, Μάκα (79’ Φώτης), Μανθόπουλος, Λέκκας, Κ. Μάιτος.
Α.Ο. Πάρου: (Τριανταφυλλάκος), Αγγ. Σαρρής, Μπέκια, Βαρθακούρης (61’ Σκιαδάς), Μπέτσα, Καρόσι, Κουγιούφας (49’ Γ. Πετρόπουλος), Γκέκα (74’ Χρ. Ραγκούσης), Ζέλα, Παντελαίος, Κεβάνι, Μελανίτης.

Οι σκόρερς του Α.Ο. Πάρου, Γιουλιάν Μπέκια και Ερνέστο Κεβάνι, μετά τη λήξη της αναμέτρησης…

Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:

Θ.ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝ-Ι-Η
1.Α.Ο. Πάρου1043-1-0
2.Πανθηραϊκός (1)933-0-0
3.Πανναξιακός632-0-1
4.Θύελλα Καμαρίου431-1-1
5.Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας331-0-2
6.Μαρπησσαϊκός331-0-2
7.Α.Μ.Σ. Φιλωτίου020-0-2
8.Πανθηραϊκός (2)030-0-3