Μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στην Πάρο λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (25/5) και ειδικότερα στις Λεύκες, που ευτυχώς δεν πήρε επικίνδυνες διαστάσεις για το χωριό ή το δάσος, αλλά αποτελεί ένα ακόμη «καμπανάκι» για την αναγκαιότητα μέτρων πρόληψης.

Η νέα αυτή πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στην πλαγιά και έγινε αντιληπτή από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως και με κλαδιά και ότι άλλο πρόχειρο τρόπο βρήκαν εκείνη τη στιγμή κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να μην ξεφύγει στο δάσος, καθώς στην περιοχή έπνεε κι ένα επικίνδυνο ελαφρύ αεράκι.

Τελικώς η πυρκαγιά αφού έκαψε ξερά χόρτα τέθηκε υπό έλεγχο, προτού οι φλόγες αρπάξουν τα κυπαρίσσια, αλλά και πριν προλάβουν να επέμβουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες παρ’ όλα αυτά έφτασαν γρήγορα στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εντός αντιπυρικής περιόδου, στους κρουνούς του χωριού δεν υπάρχουν λάστιχα νερού (!) -τα οποία έχουν κλαπεί και δεν έχουν αντικατασταθεί- κι αυτό έχει επισημανθεί επισήμως το τελευταίο εικοσαήμερο. Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχεται ξανά και το ζήτημα του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το χωριό των Λευκών, μία συζήτηση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει με ουσιαστικό τρόπο προτού έρθουν τα… χειρότερα!

bluestarferries

goldenstarferries