Ανεξάρτητος δηλώνει ο Κωβαίος… αν και εσχάτως μας αποκάλυψε ότι είναι η «γνήσια» δεξιά… Ανεξάρτητος δηλώνει κι ο Μπιζάς… αν και πατά σε δύο βάρκες, μία δεξιά και μία Συριζέικια… Εξαρτημένος ο Ροκονίδας… εκεί, με το γαρύφαλλο… αγκαλιά με την αλήθεια…

Αυτού του είδους οι αναφορές περί ανεξαρτησίας μας θυμίζουν τον μεσαίωνα, όταν οι καλόγηροι συνήθιζαν, προκειμένου να έχουν ήσυχη την συνείδηση τους και να τρώνε κατά την διάρκεια της νηστείας κρέας, να το βαφτίζουν… ψάρι.

Έτσι λοιπόν και στην σημερινή εποχή λέμε για κάποιους ότι «βαπτίζουν το ψάρι κρέας», όταν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Είναι σχεδόν πάγια τακτική στον χώρο της πολιτικάντικης νοοτροπίας, με πολλά και ποικίλα παραδείγματα όλων των ειδών, που σε τελική ανάλυση «προσθέτουν» σημαντικό αριθμό ψήφων σε κείνους που την χρησιμοποιούν, στερούν όμως σε «πολιτική ηθική».

Γιατί σε τελική ανάλυση τι άλλο, εκτός από την αλήθεια, είναι το «ήθος της πολιτικής».
Λες και πρέπει να ντρέπεσαι για τις ιδέες και τις απόψεις σου.

Η ουσία και η «πεμπτουσία» είναι να πεις την αλήθεια και να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις μέσα στο πλαίσιο των περιορισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης την ιδεολογική σου θεώρηση. Και όπου οι περιορισμοί αυτοί σε «φρενάρουν» να βρίσκεις τρόπους και θάρρος να τους υπερβαίνεις.

Με ευθύνη και ενότητα, επιμένοντας στην πράξη και δημιουργώντας μια λαϊκή συσπείρωση για να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν.
Την αλήθεια παιδιά κι αφήστε τις ανεξαρτησίες…

Αθανάσιος Μαρινόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets