Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Greek Cultural & gastronomic week» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -που διοργανώνει και συμμετέχει ετησίως σε δεκάδες εκδηλώσεις γαστρονομίας στα νησιά της, στην επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό- έστειλε στην γαστρονομική και πολιτιστική έκθεση προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) παραγωγών από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στα οποία ήταν το κρασί SEIRADI από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου, αλλά και μελεκούνι Ρόδου (Filema), φάβα και τοματάκι Σαντορίνης της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων ΣΑΝΤΟ, λικέρ κίτρου του παραγωγού Βαλληνδρά από τη Νάξο, καθώς και γραβιέρα δωδεκάμηνης ωρίμανσης από το τυροκομείο Πιτταρά Νάξου και αρσενικό ορεινής Νάξου από το τυροκομείο Μπαμπούνη.

Τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου εκτέθηκαν παράλληλα με την προβολή βίντεο από γαστρονομικές εκδηλώσεις στα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ανάμεσα σε προϊόντα από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου. Η έκθεση πλαισιώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών, χορών και μουσικής από τα νησιά του Ν. Αιγαίου και όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών.

Στην εβδομάδα Γαστρονομίας και Παράδοσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Νότιο Αιγαίο εκπροσώπησε ο έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ιωάννης Μαργαρίτης.

bluestarferries

goldenstarferries