Ευνοϊκή ρύθμιση πέτυχαν έμποροι – επαγγελματίες. Ειδικότερα, πήρε παράταση του πλαφόν ύψους 3% για τις επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Το ζήτημα αυτό ήταν πάγιο αίτημα των εμπόρων – επαγγελματιών, που είδαν τις τιμές των ενοικίων να πολλαπλασιάζονται στην αγορά. Την απόφαση αυτή χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Σταύρος Καφούνης. Ο ίδιος τόνισε πως «το ύψος των επαγγελματικών μισθωμάτων αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα εκτόξευσης του λειτουργικού κόστους των εμπορικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια».
Όπως είπε, τη παράταση του πλαφόν 3% και για το 2026, την οποία αποφάσισε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, «κατόπιν εποικοδομητικής συνεργασίας με την ΕΣΕΕ και της συνάντησης που είχαμε, αποτελεί ακόμη μία μεγάλη νίκη για τον εμπορικό κόσμο. Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά τους. Είναι άλλη μία κερδισμένη «μάχη» στον διαρκή «πόλεμο» που δίνουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού εμπορίου».
Ο κ. Καφούνης ανέφερε ότι όπως έδειξε και η ανάλυση του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, στο λιανικό εμπόριο χρειαζόμαστε επιπλέον περίπου 750 εκατ. ευρώ το Δ’ τρίμηνο του έτους, ώστε να αντισταθμίσουμε τις πιέσεις που έχουν δεχθεί στο πρώτο εννεάμηνο οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Συνεχίζουμε με τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του ελληνικού εμπορίου».
















