Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ζητά το ΚΚΕ

Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αφορά τη «μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δοκιμαστική υπηρεσία.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

Με την παρούσα τροπολογία αίρεται μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021 και 2022. Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020, έχοντας κλείσει τη 2ετή δοκιμαστική υπηρεσία, θα έπρεπε ήδη να είχαν μονιμοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022. Αντ’ αυτού, το Υπουργείο Παιδείας, με προφορικές οδηγίες που έδωσε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σταμάτησε την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους και ανακάλεσε όσες ήδη είχαν εκδοθεί, επειδή με βάση τους νόμους 4598/19 (ΣΥΡΙΖΑ) και 4823/2021 οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν στο τέλος της 2ετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας και στη συνέχεια να μονιμοποιηθούν. Το ίδιο καθεστώς θα ακολουθηθεί και με τους νεοδιόριστους του 2021 και του 2022 όταν συμπληρώσουν με τη σειρά τους τη 2ετή δοκιμαστική υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα έτη 2020, 2021, 2022 έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας τους προσλάμβανε ξανά και ξανά κάθε χρόνο για να δουλεύουν στα σχολεία και να καλύπτουν τα κενά που δημιούργησε η διαχρονική πολιτική της αδιοριστίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μάλιστα, διατήρησε και εφάρμοσε τον ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ που ανάγκασε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να μπουν στη διαδικασία απόκτησης μιας σειράς μοριοδοτούμενων προσόντων με αντίτιμο χιλιάδες ευρώ. Η απόφαση να μην προχωρήσει στην προβλεπόμενη από το νόμο μονιμοποίησή τους είναι πρόκληση, είναι ένα πρόσχημα που κρατά χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε μια ιδιότυπη ομηρία και αβεβαιότητα.Η αδικία απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς χρειάζεται να αρθεί άμεσα.

Η στάση της κυβέρνησης είναι αναμενόμενη: απόρριψη της τροπολογίας χωρίς συζήτηση, όπως έκανε με όλες τις τροπολογίες του ΚΚΕ (μέτρα για την ακρίβεια, κατάργηση ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά είδη, κατάργηση φόρων σε καύσιμα, παύση πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης κ.α.). Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι σε όλες τις παραπάνω τροπολογίες, ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ που τις απέρριψε χωρίς συζήτηση, απέφυγαν κάθε αναφορά σε αυτές!

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img