Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με επιστολή της προς τους βουλευτές Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, τους καλεί να πάρουν θέση για το αμετάθετο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε εγγράφως από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας ότι η Κυβέρνηση δρομολογεί την τροποποίηση στο Π.Δ. 100/2003 “τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού” και ειδικότερα την κατάργηση του επίμαχου άρθρου ως προς το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.
Ηλίου φαεινότερον πως μια τέτοια παρέμβαση καθιστά έρμαιο τον Έλληνα Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στα χέρια οποιουδήποτε μεγαλοπαράγοντα ή πολιτικού με την παρωχημένη μεθοδολογία τύπου “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις πού θα σε στείλω!”.
Δεδομένου πως μέχρι σήμερα στην 5ετή κυβερνητική πορεία της ΝΔ δεν έχει υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την Ελληνική Αστυνομία, παρατηρούμε έκπληκτοι να γίνεται προσπάθεια ισοπέδωσης του μοναδικό κεκτημένου ετών που προσδίδει μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή πορεία στον Έλληνα Αξιωματικό!!!
Οικογενειάρχες με τα, ουκ ολίγα, προβλήματα της καθημερινότητας, με επαγγελματική ζωή χωρίς σταθερή ώρα έναρξης και λήξης της υπηρεσίας, με καθηλωμένους χαμηλούς μισθούς και δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας, να εκτοπίζονται στο όνομα της ασφάλειας της Αθήνας, μιας και για τους “ειδήμονες” δεν αντιμετωπίζει η επαρχία προβλήματα αστυνόμευσης!
Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και παρακαλούμε για τις σαφείς απαντήσεις σας:
1) κ.κ. βουλευτές της Ν.Δ.,
– Σας βρίσκει σύμφωνους η συγκεκριμένη δρομολογούμενη τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων;
– Σε αρνητική περίπτωση, ποιες οι προθέσεις σας σχετικά με την ακύρωσή της;
2) κ.κ. βουλευτά της αντιπολίτευσης,
– Ποια η θέση του κόμματος σας σχετικά με την ανωτέρω τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων;
– Παρακαλούμε για την ανάδειξη της επαίσχυντης αυτής προσπάθειας να διαλυθεί η αξιοπρέπεια και η οικογενειακή ζωή του Έλληνα Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Καθιστούμε σε όλους σας γνωστό πως θα επιζητούμε συνεχώς επαφή μαζί σας και θα ενημερώνουμε τα Μέλη της Ένωσής μας σχετικά με τις όποιες ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
Σε ένα μείζον θέμα για τις ζωές μας, δεν χωρούν μισόλογα ή επιφανειακές προσπάθειες επικοινωνιακού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα μετράει!
».

bluestarferries

goldenstarferries