Ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τη στάση της δημοτικής αρχής, εξέδωσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Ως εκπρόσωποι του Παριανού λαού, εκλεγμένοι για να προασπιζόμαστε τα συμφέροντά του και αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας εμπιστεύτηκε με τη ψήφο του, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε ενώπιον του συνόλου των Παριανών (ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) τον επικίνδυνα αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής.
Τα σημάδια αυτής της πορείας, βεβαίως, είχαν διαφανεί εξ αρχής. Ωστόσο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (της 26 Ιούνη) η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Η Δημοτική Αρχή συστηματικά και διαρκώς φέρνει υπερπληθώρα θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα οποία:
α) ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους ελλιπώς ή την τελευταία στιγμή ή και συχνά καθόλου.
β) δεν δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και σε ζητήματα σοβαρά. Δεν μπορεί να στεκόμαστε στην απόλυτη τήρηση του χρόνου, με τη διαρκή «δικαιολογία» ότι δεν υπάρχει χρόνος, αν και η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που τελικά καθορίζει κάθε φορά την ατζέντα με την πληθώρα των θεμάτων όπως συνέβη στη πρόσφατη συνεδρίαση που συζητήθηκαν 36 (!) θέματα.
γ) θέτει συνεχώς προσκόμματα -και μάλιστα με αυταρχικό, απαξιωτικό τρόπο- στη διατύπωση διαφορετικών απόψεων από τη μεριά της αντιπολίτευσης.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συζητούνται και «αντιμετωπίζονται» (;) τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας. Ένας τρόπος που απαξιώνει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Παριανού λαού και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές ουσιαστικά συμπεριφορές και τέτοια διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν το παρόν και το μέλλον του νησιού μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά
».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets