Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου ο Βαζαίος Πετρόπουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρου-Αντιπάρου με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, αναφέρεται στον τομέα του πολιτισμού.

«Ο πολιτισμός είναι καθρέφτης της κοινωνίας, επομένως ότι αλλάζει σ’ αυτήν, αντικατοπτρίζεται στην πολιτιστική δημιουργία. Τόσο η Πάρος, όσο και η Αντίπαρος είναι σπουδαία νησιά με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δράση από τα αρχαία χρόνια και οφείλουμε να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε με ιδιαίτερα φροντίδα τον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Άλλωστε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Γιώργο Χατζημάρκο, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του πολιτισμού και είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε χρηματοδοτική στήριξη εκδηλώσεων και δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος», τονίζει ο κ. Βαζαίος Πετρόπουλος.

Συνοπτικά 5 προτάσεις για τον Πολιτισμό, στις οποίες μπορώ να βοηθήσω ως επόμενος Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου, ώστε να βρεθούν λύσεις, είναι:

  • Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη για τη δημιουργία μουσείου – έκθεσης βυζαντινών εικόνων στο Φραγκοµονάστηρο στην Παροικιά, ένα κεντρικό εμβληματικό κτίριο του 1.700. Παράλληλα, συνεργασία με τον Δήμο Πάρου για την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου, ένας χώρος που λείπει από το νησί.
  • Συντήρηση των αρχαιολογικών «θησαυρών» στα νησιά μας και ιδιαίτερα αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στο Δεσποτικό στην Αντίπαρο, που μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης και να πραγματοποιούνται σημαντικές -μουσικές και μη- εκδηλώσεις που θα αποφέρει και οικονομικά οφέλη.
  • Ανάδειξη του Αρχαϊκού Ναού Αθηνάς στο Κάστρο Παροικιάς, του αρχαίου νεκροταφείου Παροικιάς, των νεοκλασικών στην Παροικιά, του Δήλειον στη θέση «Κριός» και του παλαιόπυργου στον Αμπελά.
  • Αναστήλωση κτιρίων στον Άγιο Αντώνιο στη Μάρπησσα και διαμόρφωση και φωτισμός του Ασκληπείου, του Μνημείου Αρχιλόχου και των Εργαστηρίων Κεραμικής και Γλυπτικής στη θέση «Θόλος».
  • Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό και πολιτιστικού ενδιαφέροντος τουρισμό, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μέσω της κατάλληλης προβολής και προσέγγισης μόνο οφέλη μπορεί να αποδώσει στα δύο νησιά μας.
bluestarferries

goldenstarferries