Τρεις παρατάξεις… Δύο πολιτικές | Του Θ. Μαρινόπουλου

101

Έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές και όμως οι περισσότεροι συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος. «Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα».
Έχουμε δύο υποψηφίους δημάρχους που βλέπουν τα πράγματα από την ίδια πολιτική οπτική γωνία. Άρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Το μόνο που μπορούν είναι να παρουσιάζουν μεγαλεπήβολα σχέδια και πολύχρωμα προεκλογικά προγράμματα γεμάτα υποσχέσεις, «θα» και «μπορούμε».
Η ουσία είναι ότι θα ακολουθήσουν «πιστά», χωρίς ίχνος διεκδικητικότητας, τις επιταγές της κεντρικής εξουσίας που στραγγαλίζει την νησιωτικότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έτσι για άλλη μια φορά και σε λίγο χρονικό διάστημα, θα αντιληφθούμε όλοι μας, ότι τίποτα δεν άλλαξε. Όμως θα είναι αργά.
Μια ακόμη χαμένη δημοτική περίοδος για την Πάρο. Και το χειρότερο όλων είναι ότι η πλήρης υποταγή στα κελεύσματα «της κεντρικής εξουσίας», μπορεί να οδηγήσει το νησί σε επικίνδυνους δρόμους.
Αυτό έγινε και στην περίπτωση των πλωτών αιολικών πάρκων, που και οι δύο «κυβερνητικοί» είπαν ένα μεγάλο ΝΑΙ και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις.
Τι θα γίνει άραγε σε παρόμοιες ή και δυσκολότερες περιπτώσεις…
Οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αγωνιστούν για κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα δρομολογήσει μία σταθερή πορεία προς την κατεύθυνση των πραγματικών τους αναγκών και μια ειλικρινή σχέση μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής.
Υπάρχει «αυτό» το διαφορετικό…
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»