Νέες βάσεις, με επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς, στοχεύει να βάλει η Αθλητική Ένωση Πάρου -μετά τις εξελίξεις και όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο εντός κι εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος- με τη διοίκηση να δηλώνει «παρών» παίρνοντας αποφάσεις και κάνοντας ανάλογες κινήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι τη φετινή σεζόν δεν ήταν αυτοσκοπός, ούτε στόχος ο πρωταθλητισμός. Άλλωστε η ομάδα δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, ξεκίνησε με ελλιπές ρόστερ, ωστόσο έδειξε ένα μαχητικό αγωνιστικό πρόσωπο τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην 2η θέση με δύο νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα.
Ακολούθως όμως -μετά την γνωστοποίηση της ποινής αφαίρεσης 10 βαθμών- ήρθε σταδιακά η «κάτω βόλτα», με το κλίμα να γίνεται βαρύ και την ομάδα να «νοσεί» αγωνιστικά. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα γνώρισε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δέχθηκε 16 γκολ και πέτυχε μόλις 1.
Η αποχώρηση του Γιώργου Μοστράτου από την τεχνική ηγεσίας της Α.Ε. Πάρου, αλλά και του γενικού αρχηγού Γιώργου Παντελαίου, αποτέλεσε την αρχή για να παρθούν διοικητικές αποφάσεις για να το υπόλοιπο της χρονιάς. Έτσι, ο πρόεδρος της ομάδας Βαζαίος Πετρόπουλος, συμφώνησε και έφερε στο νησί τον Αλέκο Αλεξανδρή για να καθοδηγήσει προπονητικά την ομάδα, ενώ το ρόλο του γενικού αρχηγού ανέλαβε ο Στέλιος Μπόνης.
Κι ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως έρχονται κι άλλες κινήσεις σε οργανωτικό επίπεδο, ήδη ένας αέρας… αισιοδοξίας φαίνεται να «φυσά» στην Α.Ε. Πάρου. Από εδώ και πέρα απομένουν δύο γύροι για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ παράλληλα στόχος αποτελεί και ο θεσμός του κυπέλλου, εκεί όπου ουσιαστικά η Α.Ε.Π. θέλει να διακριθεί.
Βέβαια, πέραν του αγωνιστικού και τις διοικητικές κινήσεις, στην… εξίσωση πρέπει να μπει και ο κόσμος της Πάρου, στηρίζοντας την ομάδα τη μεταβατική αυτή περίοδο και ακολούθως συμμετέχοντας πιο ενεργά στη συζήτηση για να τεθούν οι νέες βάσεις όπου μπορεί να κινηθεί ο σύλλογος.

Ο Βαζαίος Πετρόπουλος για το παρόν και το μέλλον της Α.Ε.Π.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Α.Ε. Πάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος μίλησε στη «Φωνή της Πάρου» για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, για όλα τα θέματα που απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα, δίνει τις δικές του απαντήσεις για την ένσταση που κατέθεσε, αλλά αναφέρει και τις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.
Ειδικότερα, ο κ. Πετρόπουλος είπε:

Για την ένσταση και την έφεση…

«Ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν μετά τη λήξη και της ημερομηνίας παράτασης για την κατάθεση των φακέλων στο Αθλητικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια και όλες οι ομάδες γνώριζαν ότι έπρεπε να κάνουν κάποιες κινήσεις για να είναι καθ’ όλα νόμιμες.
Στη δική μας ποδοσφαιρική Ένωση όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη αυτό και υπήρξαν παιχνίδια μεταξύ ομάδων, όπως ο Πύργος Σαντορίνης στη Α’ κατηγορία όπου συμμετείχαμε, που δεν είχαν καταθέσει πλήρη ή και καθόλου φάκελο. Άρα το πρωτάθλημα δεν θα ήταν έγκυρο με τη συμμετοχή μιας ομάδας που δεν έχει επίσημη αναγνώριση. Σε αυτή τη διαδικασία αντιδράσαμε, γιατί δεν συμφωνούμε να συμμετέχουμε σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν είναι νόμιμο. Και μάλιστα, μετά από συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων για να δω τι συμβαίνει, μου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει το πρωτάθλημα ως τουρνουά. Με συγχωρείτε, αλλά η Α.Ε. Πάρου κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο, εκπροσωπώντας ένα νησί και σπαταλώντας τα χρήματα μας για τον σκοπό αυτό. Αν θέλαμε να παίξουμε σε τουρνουά, θα συμμετείχαμε σαν παρέα σε κάποιο ανεπίσημο πρωτάθλημα.
Μετά από αυτό το γεγονός, στείλαμε και επιστολή στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων να μας απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι και δεν πήραμε καμία απάντηση, ούτε είχαμε κάποια ενημέρωση. Έτσι, λοιπόν, αναγκαστήκαμε να στείλουμε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον κ. Αυγενάκη για να του θίξουμε το πρόβλημα που υπήρχε. Δεν παρακάμψαμε καμία Ε.Π.Σ., όπως ειπώθηκε. Ίσα-ίσα ήταν η πρώτη στην οποία απευθυνθήκαμε, αλλά διαπιστώσαμε στη συνέχεια τις προθέσεις της και το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε σε βάρος της ομάδας μας. Και αυτό φάνηκε καθώς ακολούθως η Ε.Π.Σ. μας πήγε και στο Πειθαρχικό, παρότι είχε ενημερωθεί. Μάλλον ο πρόεδρός της, κ. Φρέρης, έχει πρόβλημα μαζί μου και από προηγούμενες υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη νομιμότητα και να μας δικαιώσει, αποβάλλοντας από τα πρωταθλήματα τις ομάδες που δεν είναι εντός του Αθλητικού Μητρώου.
Στο Πειθαρχικό η ομάδα δέχθηκε αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο 3.000 ευρώ και επιπλέον εγώ προσωπικά πρόστιμο 3.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Και ας αναλογιστεί κανείς ότι ανάλογη τιμωρία, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει όχι μόνο στα ερασιτεχνικά, αλλά ούτε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας, δέχθηκε και η ακαδημία του Νηρέα. Ωραίο παράδειγμα έδωσε ο κ. Φρέρης, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στις Κυκλάδες. Επιπρόσθετα, αντί να βοηθήσει ουσιαστικά τις ομάδες να φτιάξουν τον φάκελο για το Αθλητικό Μητρώο, μάλλον ασχολήθηκε περισσότερο με την υπόθεση της Α.Ε. Πάρου. Προφανώς ο ποδοσφαιρικός κύκλος των Κυκλάδων θέλουν τέτοιους προέδρους.
Πάντως, για να κλείσουμε το θέμα, η επιστολή που στείλαμε ήταν καθ’ όλα νόμιμη και αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα από τον δικηγόρο στην έφεση που κάναμε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Άρα η κίνηση που κάναμε ήταν αυτή που έπρεπε να γίνει. Δυστυχώς όμως τιμωρήθηκε αυτός που έπραξε τα νόμιμα».

Για την αγωνιστική εικόνα και τις αλλαγές…

«Μετά απ’ όλα τα γεγονότα που προανέφερα, έπεσε μία κατήφεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την οποία δεν συμμερίζομαι. Η διοίκηση έπραξε αυτό που όφειλε για τα συμφέροντα της ομάδας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Παράλληλα, άρχισε και μία μουρμούρα από κάποιους ανθρώπους μέσα από το συμβούλιο και γι’ αυτό ακολούθως παραιτήθηκαν δύο άνθρωποι που ασχολούνταν ενεργά με την ομάδα. Ο Σταύρος Τριπολιτσιώτης και ο Γιώργος Παντελαίος.
Φυσικό επακόλουθο ήταν να επηρεαστεί και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όπου κατέβαινε στα παιχνίδια με πολλές ελλείψεις ποδοσφαιριστών και ταυτόχρονα η απόδοση δεν ήταν καλή. Με αυτή την κατάσταση λοιπόν έπρεπε να παρθούν αποφάσεις. Και οι λύσεις ήταν δύο: ή να διαλυθεί η ομάδα ή να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν και ακολούθως να προκηρυχθούν εκλογές. Προσωπικά δεν μπορούσα να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο να διαλυθεί η ομάδα, οπότε αποφάσισα να κάνουμε μία νέα αρχή, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να πάμε την αγωνιστική χρονιά μέχρι τέλους.
Παράλληλα, σε συζήτηση με τους ανθρώπους της διοίκησης, πήραμε και την απόφαση να κάνουμε αλλαγή προπονητή. Σε συνάντηση στο γραφείο μου με τον κ. Μοστράτο για τη λύση της συνεργασίας μας, τον ευχαρίστησα και συμφωνήσαμε να προηγηθεί η ανακοίνωση της Α.Ε. Πάρου για το νέο προπονητή και μετά να κάνει τη δική του δήλωση. Αντ’ αυτού όμως προτίμησε με δημόσια τοποθέτησή του, παραβιάζοντας τη συμφωνία μας, να κάνει δηλώσεις κατηγορώντας τη διοίκηση ότι λόγω της λανθασμένης κίνησης με την επιστολή και την τιμωρία, η ομάδα πήρε την κατηφόρα. Όμως η εικόνα της ομάδας και τα τελευταία αποτελέσματα τον διαψεύδουν. Η νέα όψη της Α.Ε. Πάρου θα είναι εμφανέστατα βελτιωμένη.
Ακολούθως, φέραμε τον κ. Αλεξανδρή ν’ αναλάβει προπονητικά την ομάδα, με τον οποίο έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, όταν ήμουν πρόεδρος στον Αστέρα Μαρμάρων, με πολύ θετικά δείγματα. Ήδη ο ερχομός του έχει φέρει άλλον αέρα στην ομάδα, επέστρεψαν και παιδιά που θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο αγωνιστικά και είμαι αισιόδοξος για την πορεία μας μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για το μέλλον της ομάδας και τις συνεργασίες…

«Η Α.Ε. Πάρου πρέπει να μπει σε μία νέα βάση και αρκετές συζητήσεις πρέπει να γίνουν από την αρχή. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα κάνουμε γενική συνέλευση και θα προκηρύξουμε εκλογές. Το κάλεσμα θα είναι ανοιχτό και όποιος ή όποιοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ομάδα θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι της συνεργασίας με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπήρχε η βοήθεια και η ανταπόκριση την οποία περιμέναμε, ειδικά από τον Α.Ο. Πάρου. Δεν τηρήθηκαν αρκετά πράγματα από τα αρχικώς συμφωνηθέντα, παρ’ όλα αυτά είμαστε εδώ και υπάρχει η πρόθεση να συζητήσουμε εκ νέου με τους καινούργιους προέδρους αν μπορούμε και σε ποια βάση να έχουμε συνεργασία. Παρατηρώ κατά καιρούς αντιδικίες με την ομάδα και πολλές φορές αναρωτιέμαι. Ο λόγος που έγινε μία ομάδα στην Πάρο ήταν για να την στηρίζουν όλοι και όχι να τη σαμποτάρουν. Κι αυτό το λέω γιατί όχι μόνο δεν στηρίχθηκε η ομάδα στην υπόθεση του Αθλητικού Μητρώου, αλλά πρώην και νυν παράγοντες παριανών ομάδων τα έβαλαν μαζί μας και μας διαχώρισαν. Ακόμα και στη θαλασσοταραχή που προκλήθηκε, εμείς σταθήκαμε μόνοι. Ούτε ο δήμος, ούτε η περιφέρεια δεν ασχολήθηκε και δεν επικοινώνησε μαζί μας, γεγονός το οποίο μας προβλημάτισε.
Όπως και να έχει, πλέον, εμείς κοιτάμε το παρόν και στοχεύουμε για το μέλλον. Η ομάδα εκπροσωπεί όλη την Πάρο, θέλουμε την συσπείρωση και όλοι να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια».