Έγγραφο για τις αναγκαίες τεχνικές εργασίες στο 1ο δημοτικό σχολείο Παροικιάς, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου προς το γραφείο δημάρχου και επάρχου, το δημοτικό συμβούλιο, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμες κυρίες / αξιότιμοι κύριοι, βασικό μέλημα του ΔΣ του Συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών, που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας. Καθώς η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λίγες ημέρες, με το παρόν έγγραφο σάς ζητάμε έγγραφη ενημέρωση για τις τεχνικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πρώτο Δημοτικό κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι σάς έχουμε στείλει από τις 24/01/2023 μέχρι και σήμερα τέσσερα έγγραφα (24/01/23, 02/03/23, 21/03/23, 04/04/2023), με τα οποία σας έχουμε γνωστοποιήσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σχολείο μας και που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.
Σε κανένα από τα παραπάνω έγγραφα δεν λάβαμε ποτέ γραπτή απάντηση.
Από τα αναγκαία τεχνικά έργα, έχει ολοκληρωθεί μετά από πιέσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας και του Διευθυντή του Πρώτου Δημοτικού, κ. Νίκου Μαρινάκη, προς την Τεχνική Υπηρεσία, μόνον το δεύτερο έργο που αφορούσε στην αντικατάσταση της ετοιμόρροπης πέργολας.
Για την πορεία των υπόλοιπων τεχνικών εργασιών δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και συγκεκριμένα για:
1. Την επισκευή των επιχρισμάτων και το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων όλων των κτηρίων λόγω σοβαρών φθορών του επιχρίσματος.
2. Την αντικατάσταση της ετοιμόρροπης πέργκολας με τοποθέτηση πάνελ ή πολυκαρμπονικών φύλλων (ολοκληρώθηκε).
3. Τη νέα μελέτη των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων του Σχολείου (μελέτη προς αναβάθμιση της παροχής ρεύματος, αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου πίνακα, κάλυψη εκτεθειμένων καλωδιώσεων).
4. Την απεγκατάσταση της παλιάς σιδερένιας πόρτας στην βόρεια πλευρά του προαύλιου χώρου, πλησίον του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και την αντικατάστασή της με συρόμενη πόρτα μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.
5. Την επισκευή του τοιχίου περίφραξης του σχολείου, πλησίον του Φραγκομονάστηρου, προς ασφάλεια των μαθητών καθώς και των διερχομένων. Συντήρηση του κιγκλιδώματος λόγω οξείδωσης και υπερύψωσής του προς αποτροπή της εισόδου εξωσχολικών στο χώρο του σχολείου, οι οποίοι προκαλούν σημαντικές φθορές.
Επίσης, δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία διενέργειας του πρωτοβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου στο Πρώτο Δημοτικό.
Τέλος, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο παρακάτω γεγονός. Η ζωή και η ασφάλεια όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, όχι μόνο του Πρώτου Δημοτικού, αλλά και του Γυμνασίου και του Λυκείου, που προσέρχονται στο σχολείο τους με τα πόδια μέσω της οδού Νικολάου Στέλλα, κινδυνεύει από την παντελή έλλειψη διαβάσεων σε όλην την οδό Νικολάου Στέλλα από το ύψος του Σκλαβενίτη μέχρι και το Κέντρο Υγείας.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να πράξετε τα αυτονόητα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των παιδιών αλλά και των γονέων/κηδεμόνων του».