Ο επικεφαλής της SeaJets, Μάριος Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε την ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος «Τάκης Ηλιόπουλος» στη μνήμη του πατέρα του. Σε μια φορτισμένη έντονα ατμόσφαιρα, αναφέρθηκε στον εκλιπόντα πατέρα του και τις παρακαταθήκες του, ενώ τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι λάτρευε το Αιγαίο και τους ανθρώπους των νησιών του.

Γι’ αυτό, ο κ. Ηλιόπουλος, αποφάσισε να δημιουργήσει μέσα στο 2023 το ίδρυμα που -θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με 2 εκατ. ευρώ και- θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής στις Κυκλάδες. Τα νησιά που (μαζί με την Κρήτη) εξυπηρετεί η Seajets. Οι τέσσερις τομείς που θα κινηθούν οι δράσεις αφορούν στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, καθώς και στο περιβάλλον.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως η Seajets θα παραμείνει η εταιρεία που θα προοδεύει αλλά δεν θα κοιτάει μόνο τις δραστηριότητες που της αποφέρουν κέρδη, θα κοιτάει πώς να ενισχύει τα νησιά. «Με αγάπη, ενδιαφέρον, θα τολμούσα να πω με ανιδιοτέλεια. Είναι “βαριά” κουβέντα αλλά είναι η αλήθεια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Ηλιόπουλος.