Ένας σύγχρονος μακαρθισμός είναι σε εξέλιξη, από τις 7 του Οκτώβρη, ενάντια σε χιλιάδες εργαζόμενους που παίρνουν θέση ενάντια στο νέο μακελειό του κράτους του Ισραήλ και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει στη δική του, ελεύθερη πατρίδα. 

Στην Φρανκφούρτη στην μεγάλη Έκθεση Βιβλίου, η Παλαιστίνια Αντάνια Σίμπλι, πολυβραβευμένη και με κορυφαίο της βιβλίο την «Ασήμαντη Λεπτομέρεια», με θέμα το βιασμό και το φόνο ενός κοριτσιού Βεδουίνων το 1949 από μονάδα του ισραηλινού στρατού, δε θα πάρει φέτος στην Έκθεση το βραβείο που κέρδισε. Γιατί είναι Παλαιστίνια… 

Πάνω από εξακόσιοι Άραβες εκδότες αποχώρησαν. Πάνω από χίλιοι λογοτέχνες, συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και νομπελίστες, διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους. 

Στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ φοιτητές – μέλη, από 34 οργανώσεις,  επειδή υπέγραψαν ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και συμπαράστασης στην Παλαιστίνη, δημοσιεύτηκαν τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και αναρτήθηκαν σε διαφημιστικές πινακίδες σε φορτηγά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, με επιπτώσεις στο επαγγελματικό τους μέλλον. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες τους έβαλαν σε “μαύρες λίστες” για να μην τους προσλάβουν. 

Στην ιστοσελίδα παγκόσμιας ροής, https://anti-israel-employee.co.il, υπάρχουν εκεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες και οι χώροι εργασίας 28.937 εργαζομένων σε 13.102 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, όπως και οι αναρτήσεις τους, για τις οποίες κατηγορούνται ως «αντισημίτες» και «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», επειδή αναρτήσανε με hashtag #FreePalestine ή #SavePalestine ή #SaveGaza». Μια διεθνής πλατφόρμα φακελώματος φτιαγμένη από αρρωστημένα μυαλά

Στην Αθήνα, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, προσήχθηκε στη ΓΑΔΑ Παλαιστίνιος που ύψωσε την ελληνική σημαία μαζί με την σημαία της Παλαιστίνης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. 

Στην Αθήνα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ημέρα του Μαραθώνιου, η αστυνομία προχώρησε στην απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή, στη ΓΑΔΑ, των γνωστών ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου, – σύζυγο και κόρη της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου – «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή έκαναν το έγκλημα να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους! 

Στις ΗΠΑ, ο αμερικάνικος κολοσσός της εστίασης «Starbucks» σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, επειδή υποστήριξε τον αγώνα των Παλαιστινίων, γράφοντας σε ανάρτηση «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη». 

Στις ΗΠΑ, η διοίκηση του πανεπιστημίου του Columbia αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία δύο φοιτητικών συλλόγων,  επειδή οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη! 

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Δεν χρειάζονται περισσότερα. 

Αυτοί είναι οι… υπερασπιστές της ελευθερίας, ενάντια στις «δυνάμεις του σκότους»!
Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στο σφαγείο. 
Θέλουν τους λαούς συνένοχους στο έγκλημα και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν με τον φόβο και την τρομοκρατία.

Όμως, σε όλον τον πλανήτη οι λαοί βγαίνουν στους δρόμους με τη σημαία της Παλαιστίνης κόντρα στην καταστολή και τις απαγορεύσεις. Οι λαοί δεν θα σιγήσουν! Οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη δολοφονία χιλιάδων παιδιών! 

Υ.Γ. Το Σάββατο στις 18.00 ραντεβού στο ΕΠΑΛ. Να ανταποκριθούμε όλοι και όλες στο κάλεσμα των φορέων του νησιού για συμπαράσταση στην Παλαιστίνη. 

Σωτήρης Χουλιάρας