Σε ανακοίνωσή της με τίτλο: “Ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές για το λαό”, η Κ.Ο.Β. Πάρου του Κ.Κ.Ε. αναφέρει τα εξής:

Χρόνο με το χρόνο τα καλοκαιρινά μπάνια για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για τους επισκέπτες του νησιού μας μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας. Ειδικά φέτος που τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης στενάζουν από την ακρίβεια όλων των είδων, της Ενέργειας, των Μεταφορών κλπ, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Το 50% των εργαζόμενων οδηγείται να μην πάει φέτος διακοπές και το υπόλοιπο 50%, όσοι δηλαδή κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια και τη διαμονή τους, έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες των διακοπών τους, «κόβοντας» από τη διάρκεια τους και κατ’επέκταση από την ξεκούρασή τους. Σε αυτή την ήδη βεβαρημένη κατάσταση οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι επιπλέον με το αυξήμενο κόστος για την πρόσβαση και χρήση των παραλιών που κάνει το μπάνιο ακόμα και απαγορευτικό σε κάποιες περιπτώσεις.
Η οξύτητα της πίεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια αποδείχθηκε από τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων τόσο στη Πάρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά αλλά και σε παραθαλάσσια μέρη της Ελλάδας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την πολιτική που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν οι δημοτικές αρχές στους νησιωτικούς και παράλιους Δήμους. Με την πολιτική της ανταποδοτικότητας σε υπηρεσίες και υποδομές οι ίδιοι οι δήμοι μέσω της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων πουλάνε ακριβά το μπάνιο που τόσο έχει ανάγκη ο λαός, μετατρέποντας τις παραλίες σε πηγή εσόδων. Αποτέλεσμα τις παραπάνω πολιτικής είναι και οι ακρότητες που καταγγέλονται όπως πχ επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται παραλίες χωρίς να έχουν ακουλουθηθεί τα νόμιμα.
Για εμάς η δημοτική αρχή οφείλει να πηγαίνει ακόμα και κόντρα σε ένα νομοθετικό πλαίσιο ώστε να προωθεί και να εξασφαλίζει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των δημοτών της. Έχουμε διαπιστώσει άλλωστε ότι οι νόμοι υπηρετούν τα συμφερόντα μεγαλοεπενδυτών και μονοπωλίων και διαμορφώνονται με βάση αυτά. Αυτή η νομιμότητα μέσα στο παραπάνω πλαίσιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι : την ελεύθερη πρόσβαση καθολικά όλου του λαού στις παραλίες για αναψυχή και ξεκούραση.
Το αίτημα για απονομή κυρώσεων στις αυθαιρεσίες και στις παρανομίες είναι δίκαιο και αυτές πρέπει να αποδοθούν.
Η συμμετοχή όλων μας στη σημερινή κινητοποίηση στις 20:00 στο Δημαρχείο που εχει ανακοινώσει ο πολιτιστικός σύλλογος «Αρχίλοχος» είναι σημαντική και αναγκαία για τη συνέχεια του αγώνα κόντρα στην πολιτική που εμπορευματοποιεί τις παραλίες και τον αιγιαλό. Διεκδικώντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε παραλίες και αιγιαλούς, καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιων και των θαλασσών. Δωρεάν υποδομές, εξοπλισμό-ομπρέλες σκίασης, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και υπηρεσίες σε όλες τις παραλίες. Εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών και μέσων για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ . Επέκταση του δικτύου Μεταφορών του ΚΤΕΛ σε όλη τη Πάρο και στις παραλίες της, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους, με πύκνωση των δρομολογίων προς τις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες.