Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Χανιώτη, το διήμερο 14-15 Μαΐου, είχε την παρακάτω δραστηριότητα:

Την Κυριακή, 14 Μαΐου, επισκέφτηκε το Κ.Υ. Πάρου και συνομίλησε με την πρόεδρο της υγειονομικής μονάδας, Μαρία Κουτσονικολή. Για ακόμη μία φορά διαπιστώθηκαν οι παθογένειες του συστήματος υγείας στη χώρα μας, η υποστελέχωση σε όλους τους τομείς, η ανάγκη μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών, ενώ σημειώνουμε ότι προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει να γίνει πάνω από 5 χρόνια.
Επίσης, το απόγευμα της ίδιας μέρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Νάουσας για την γιορτή της μητέρας.

Την Δευτέρα, 15 Μαΐου, το πρωί, η κ. Χανιώτη επισκέφτηκε για ακόμα μία φορά χωριά της Ορεινής Νάξου και συνομίλησε με στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος. Ένα από τα πράγματα όμως, που πραγματικά προκαλεί θλίψη είναι η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Ειρηνοδικείο Νάξου, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το προσωπικό που στεγάζεται εκεί, όσο και για τους πολίτες που το επισκέπτονται για υποθέσεις τους. Η σημερινή κατάσταση του Ειρηνοδικείου Νάξου αποτελεί ντροπή για την κοινωνία των Κυκλάδων.

Το βράδυ της 15ης Μαΐου, η κ. Χανιώτη, συνοδευόμενη από τον αναπλ. συντονιστή Χάρη Γιουρτζίδη και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου, βρέθηκε σε συγκέντρωση φίλων στο καφενείο του Κώστου. Η επιλογή του Κώστου ως πρώτο σημείο των επισκέψεων στην Πάρο την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, έγινε απόλυτα συνειδητά διότι το χωριό ανέκαθεν -με προεξέχοντα τον μεγάλο ευεργέτη, Φραγκίσκο Βελέντζα- έχει προσφέρει τα μέγιστα για το νησί, ενώ πάντα οι πολίτες του είχαν ενεργή συμμετοχή στον δημοκρατικό χώρο. Επίσης, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην δημάρχου Πάρου, πρώην υπουργού και βουλευτή, Γιάννη Ραγκούση. Η παρουσίαση της κ. Χανιώτη έγινε από μέλη του ΜΕΑΣ Κώστου. Η υποψήφια βουλευτής, Μ. Χανιώτη, ενημέρωσε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά και χειροκρότησε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.