Ανακοίνωσή με τίτλο: «Αποδείξεις για την διατάραξη περιβάλλοντος στο οικοσύστημα υγροτόπου – αμμοθινών Μώλου από ανεγειρόμενη οικοδομή», έβγαλε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μώλου Μαρμάρων «ο Άγιος Νικόλαος», αναφέροντας τα εξής:

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μώλου Μαρμάρων «ο Άγιος Νικόλαος» παράλληλα με τον Δήμο Πάρου ερεύνησε την υπόθεση για την οικοδομή που ανεγείρεται στην παραλία του Μώλου και έστειλε έγγραφη καταγγελία από 15/5/2023 σε αρμόδιες Αρχές καθώς και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Στην καταγγελία αναφέρουμε και αποδεικνύουμε με στοιχεία από χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, από δορυφορική φωτογραφία GOOGLE EARTH (Μάιος 2019), καθώς επίσης και από προσωπικές φωτογραφίες των μελών του Συλλόγου μας (23/3/23 – 8/5/23), ότι ο μελετητής μηχανικός της οικοδομής πήρε άδεια από την πολεοδομία Νάξου να κτίσει πάνω σε αποστραγγιστικό κανάλι της παράπλευρης περιοχής του οικοσυστήματος υγροβιότοπου – αμμοθινών Μώλου.
Ζητάμε από τις αρμόδιες Αρχές να ελέγξουν την νομιμότητα της οικοδομικής άδειας υπ. αριθμό 572470 από 3-1-23 και να διαπιστώσουν εάν οι εκτελούμενες εργασίες είναι σύννομες. Επίσης ζητάμε όπως οι αρμόδιες Υπηρεσίες να επιβάλουν την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος εάν έχει διαταραχθεί.