Στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Πάρου συζητήθηκε το θέμα της περιοδικής πεζοδρόμησης στην παραλιακή οδό της Παροικιάς, όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος συγκοινωνιών και μεταφορών της Διεύθυνσης τεχνικών έργων και υπηρεσιών, Ευγενία Γρηγορίου, για να δώσει διευκρινίσεις επί του θέματος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, Κώστας Μπιζάς, πρότεινε την αλλαγή του χρόνου της πεζοδρόμησης ως εξής: «Από 01/05 ως 31/10 κάθε έτους και την Πασχαλινή περίοδο από Μεγ. Πέμπτη ως Τρίτη του Πάσχα και για τις ώρες από 15:00 ως 07:00». Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ειπώθηκαν οι απόψεις, με τον κ. Ροκονίδα να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κι επομένως απείχε από την απόφαση, ενώ ο κ. Κωβαίος είπε ότι δε συμφωνεί µε το ωράριο που προτάθηκε και θεωρεί καλύτερο το 18:00-07:00, γιατί 15:00-18:00 είναι μία ώρα που δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.

Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο να γίνει πρόταση προς το Λιμενικό Ταμείο, ώστε να ξεκινάει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την περιοδική πεζοδρόμηση από το φυλάκιο του Λιμενικού και όχι από την αφετηρία των ΚΤΕΛ.

Τελικά αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η περιοδική πεζοδρόμηση να διαρκεί από 01/05 έως 31/10 και την Πασχαλινή περίοδο από Μεγ. Πέµπτη ως Τρίτη του Πάσχα και για τις ώρες από 15:00 ως 07:00. Η πεζοδρόμηση αφορά το τμήμα από τη στάση του ΚΤΕΛ έως τη γέφυρα στη θέση «Μπουνταράκι». Επιπλέον η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και καταστημάτων θα επιτρέπεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου (μπροστά στα καταστήματα) από τις ώρες 07:00-09:30 και 15:00-17:00. Ο κ. Κωβαίος ψήφισε κατά και πρότεινε διαφορετικό ωράριο (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), ενώ ο κ. Ροκονίδας απείχε από την ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι, το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Πάρου (25/4), κατόπιν εισήγησης του δημάρχου, όπου θα παρθεί και η οριστική απόφαση.