Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου πρόκειται να βγει «στον αέρα» η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση των επιβατικών ταξί αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά οχήματα 6-9 θέσεων, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος ανά νησί -σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα- αριθμός αδειών. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά την μετατροπή των υφισταμένων αδειών ταξί και όχι την έκδοση νέων.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση την Τρίτη (28/11) μεταξύ του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη. Άλλωστε, η εισαγωγή των πολυθέσιων ταξί ήταν ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου, που έγινε πραγματικότητα τον Μάρτιο του 2022, όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την πρώτη πρόσκληση μετατροπής των ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.

Τέλος, σημειώνεται ότι, στην έκδοση της νέας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός αδιάθετων αδειών ανά νησί.