Μέχρι την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μπορούν οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για να εκπροσωπήσουν την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge», ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί στην περιφέρεια Aseer της Σαουδικής Αραβίας, στις 25 Απριλίου.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων – δώρων γαστρονομίας (υψηλής ποιότητας τροφίμων και προϊόντων χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα). Τα προϊόντα τους θα αξιολογηθούν -όπως κάθε χρόνο- από μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η οποία θα προκρίνει αυτά που τελικώς θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο ενώπιον της διεθνούς κριτικής επιτροπής ειδικών του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, που φέτος θα συνεδριάσει και θα απονείμει τα βραβεία εκτός Ευρώπης.

Στρατηγικός συνεργάτης της περιφέρειας σ’ αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για την αποστολή των αιτήσεών τους. Συγκεκριμένα, περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες, στο τηλέφωνο 2281082346 (εσωτ. 140, Στεφανία Παπακώστα).