Τηρώντας το «γράμμα του νόμου» η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων (με απόφασή της στις 14/3) επέβαλλε πρόστιμο συνολικού ποσού 1.750 ευρώ στον Αθλητικό Όμιλο Πάρου και κατοχύρωσε κατά του (3-0 α.α.) τα παιχνίδια Κ12 και Κ14, καθώς οι αντίστοιχες ομάδες δεν μετέβησαν στη Κύθνο την Δευτέρα 4/3 για ν’ αγωνιστούν με την ομώνυμη ομάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Σ.Κ.

«Μέχρι εδώ όλα καλά» θα πει κάποιος, με βάση άλλωστε τον κανονισμό και τις προκηρύξεις. Αλλά μην ξεχνάμε ότι στην Ε.Π.Σ.Κ. των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», που αναβάλλονται ορισμένα παιχνίδια σε μία νύχτα ή που αλλάζουνε σειρά λόγω άλλων διευκολύνσεων (όχι πάντως λόγω ανωτέρας βίας ή ακτοπλοϊκών συνδέσεων), στην προκειμένη περίπτωση η στάση της αποδείχθηκε κάθετη απορρίπτοντας την ένσταση του Α.Ο. Πάρου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα του Α.Ο. Πάρου είχε εκφράσει τις δυσκολίες πραγματοποίησης του ταξιδιού και ειδικά σε ημέρα Δευτέρα, καθώς αφενός δεν έγινε δεκτό το αίτημα για παρέκκλιση του πλοίου από την ακτοπλοϊκή εταιρεία και αφετέρου υπήρχαν αντιδράσεις από τους γονείς των παιδιών που θα χρειάζονταν να κάνουν ταξίδι 3 ημερών. Βέβαια, αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά μέρους από την Πειθαρχική Επιτροπή, καθώς όπως αναφέρει στον επίλογό της απόφασής της «δεν επιβάλλει την ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα αλλά και ούτε από το επόμενο σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του ΚΑΠ».