Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, με εκπρόσωπο τον πρόεδρο της, Μάνο Σταυριανό, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Ιωάννη Κατσαρό, καθώς και τους συνεργάτες του. Σε κλίμα αλληλοκατανόησης, συζητήθηκαν τα θέματα των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές κοινότητες της Πάρου, η δημιουργία του ειδικού δημοτικού & νηπιαγωγείου. οι νέες ειδικότητες που μπορεί να προκύψουν στο παράρτημα Δημοσίου ΙΕΚ καθώς επίσης και η δημιουργία του ταμείου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Ειδικότερα, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Αναφορικά με τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, σημειώθηκε ότι περίπου το 90% των θέσεων έχει καλυφθεί, με προσεχή, την 4η φάση προσλήψεων. Συζητήθηκε η προτεραιότητα με βάση την εντοπιότητα και τη σκοπιμότητα δημιουργίας επετηρίδας για το Νότιο Αιγαίο προκειμένου να επιλυθούν επιμέρους προβλήματα.
Στο θέμα της δημιουργίας του ειδικού δημοτικού & νηπιαγωγείου, είναι επιβεβλημένο να ξαναγίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμοδίους προκειμένου να τελεσφορήσει η διαδικασία και ένα πάγιο αίτημα της Παριανής κοινωνίας να δικαιωθεί.
Εξετάστηκαν οι ενέργειες για τη δημιουργία των ειδικοτήτων Κομμωτικής & Υδραυλικής, επαγγέλματα που έχουν σημαντική απορρόφηση στο νησί μας και θα προσελκύσουν εν δυνάμει φοιτητές από άλλες περιοχές.
Τέλος, από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ζητήθηκε η πλατφόρμα δημιουργίας του ταμείου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών “ΣΤΗΡΙΖΩ”, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.
Ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου, πιστοί στις δεσμεύσεις και στις αρχές του καταστατικού μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα βιώσιμό εκπαιδευτικό μέλλον για τα παιδιά μας. Σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια. Η συμμετοχή στους συλλόγους γονέων, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και δεν περισσεύει κανένας…».