Και η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, με δημόσια τοποθέτησή της, λέει «όχι στην μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου Πάρου», κατηγορώντας παράλληλα τον δήμαρχο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου αναφέρει:

Το που στεγάζεται το Ωδείο παίζει ένα ρόλο, αλλά δεν είναι ουσιαστικός. Αυτή τη στιγμή εμείς μετακινούμε το Ωδείο, σε έναν αναβαθμισμένο, μεγαλύτερο χώρο». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος στην «Κοινή Γνώμη» της Σύρου (11/03/2023).
Αυτό όμως που ονομάζει περιέργως αναβάθμιση ο δήμαρχος αποτελεί κατάφορη υποβάθμιση. Το γεγονός ότι γίνεται μετεγκατάσταση του Ωδείου από έναν χώρο συνυφασμένο εδώ και δεκαετίες με τον πολιτισμό και ασφαλή για τους μαθητές σε άλλον, όπου το κτίριο είναι σε επαφή με τον μεγάλης κυκλοφορίας και εξαιρετικά επικίνδυνο για πολλούς λόγους επαρχιακό δρόμο Παροικίας – Λευκών, δεν ενδιαφέρει το δήμαρχο.
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εγκατάσταση της Πολεοδομίας στο κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Ωδείο Πάρου από  τότε που ιδρύθηκε, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες των γονέων των μαθητών που φοιτούν σ’ αυτό και της Ένωσης Γονέων Πάρου που αντιτίθεται στην μεταστέγαση και επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχουν μικρά παιδιά.
Προφανώς η πολεοδομία, που καθυστέρησε τη λειτουργία της με δική του ευθύνη για χρόνια, μετρά περισσότερο από την ασφάλεια των παιδιών.
Εάν όμως το πολιτικό κόστος για την μεταφορά της πολεοδομίας στο κτήριο που στεγάζει το Ωδείο μετρά περισσότερο από την ασφάλεια της ζωής των παιδιών, τότε είναι ένας επικίνδυνος δήμαρχος που δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του. Το γεγονός ότι καλύπτεται από την ατυχέστατη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του σε περίπτωση «ο μη γένοιτο» ατυχήματος.
Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι και η αντιπολίτευση η οποία σε μεταγενέστερο δημοτικό συμβούλιο απέσυρε την θετική της ψήφο ισχυριζόμενη ότι παραπλανήθηκε από τον Δήμαρχο και ψήφισε αρχικά θετικά, θα πρέπει να ξαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για να επισημοποιήσει την τελική της θέση.