Τη φετινή χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο «Από τη μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA», με τα τμήματα της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την ενασχόληση των παιδιών με το διάστημα, την π. εβδομάδα το φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο ήρθε στη Πάρο και στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές εκπαιδευτικών προγραμμάτων με συναρπαστικές ανακαλύψεις σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος (παρακολουθώντας ξεχωριστό πρόγραμμα ώστε να είναι κατανοητό ανάλογα με την ηλικία των παιδιών), ενώ στο σχολείο φιλοξενήθηκαν οι μοι μικροί μαθητές του 2ου και του 4ου Νηπιαγωγείου Παροικιάς.

Στη συνέχεια βγαίνοντας από το πλανητάριο, κάθε τάξη παρατηρούσε αντικείμενα μέσα από το τηλεσκόπιο νέας τεχνολογίας «eVscope». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρατηρήσουν και να μάθουν πως λειτουργεί ένα τηλεσκόπιο, αλλά και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τους πλανήτες, το σύμπαν, τους γαλαξίες και όλα τα μυστήρια του διαστήματος!