Ανακοίνωση σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου – Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε., αναφέροντας τα ακόλουθα:

Η Κομματική Οργάνωση Πάρου του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει θερμά όσους και όσες έκαναν στις εκλογές της 25ης Ιούνη την επιλογή να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. Ξέρουμε πως πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να κάνουν το βήμα αλλά κάτω από το βάρος διλημμάτων και άλλων δυσκολιών δεν το έπραξαν. Με όλους αυτούς θα βρεθούμε σύντομα στη «σωστή πλευρά» της ιστορίας, αυτήν των αγώνων.
Η ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. και στο νησί μας με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, είναι το θετικό στοιχείο μέσα στον συνολικά αρνητικό συσχετισμό που προέκυψε, από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Η επόμενη ημέρα των εκλογών προμηνύεται δύσκολη και για αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο σε επαγρύπνηση και σε συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. στους μαζικούς φορείς, σε κάθε εστία αντίστασης.
Η εκλογική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. δεν είναι συγκυριακή γιατί η ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και στο λαό γενικότερα.
Το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα:
1. Της πρωτοπόρας αγωνιστικής παρέμβασης του Κ.Κ.Ε. όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και στις γειτονιές οργανώνοντας τις εργατικές λαϊκές διεκδικήσεις, πετυχαίνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές και σημαντικές νίκες.
2. Της διαρκούς ενημέρωσης και διαφώτισης του ελληνικού λαού για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη καθημερινότητα του εργαζόμενου, του μισθωτού και αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα, του φοιτητή, του μαθητή, της γυναίκας, του συνταξιούχου.
3. Αποτέλεσμα της πολύπλευρης δράσης του Κόμματος στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, στην πάλη κατά των ναρκωτικών, στα ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο τμήμα εργαζομένων και νέων ανθρώπων που συσπειρώνονται αυτή τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Υπάρχει αρκετός κόσμος της εργασίας που μας παρακολουθεί, μας ακούει και μας εκτιμάει αλλά διατηρεί παράλληλα προβληματισμούς και ερωτήματα για την πρόταση διεξόδου που καταθέτει το Κ.Κ.Ε. στο λαό. Φιλοδοξούμε να κουβεντιάσουμε πλατιά με αυτόν τον κόσμο. Το επόμενο διάστημα μέσα από την ιδεολογική και πολιτική μας παρέμβαση στα διάφορα μέτωπα πάλης, μπορούμε να κατακτήσουμε μια πιο γερή συσπείρωση γύρω από τις θέσεις, τις προτάσεις και το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε, που αποτελεί εγγύηση για τη συνεπή και μαχητική του στάση υπέρ των εργατικών λαϊκών συμφερόντων σε σύγκρουση με τους στόχους και τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων.
Ξέρουμε ότι μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων ανησυχεί για την ενισχυμένη παρουσία στη Βουλή ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων, που αποτελεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη των εκλογών. Έχουμε πείρα και δεν χρειάζεται κανείς εφησυχασμός.
Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως οι ρίζες του φασισμού-ναζισμού βρίσκονται στο ίδιο το σύστημα και το κράτος. Είναι βαθιές και υπάρχουν διάφορα κέντρα και συμφέροντα που τους στηρίζουν. Τροφοδότης του φασισμού είναι η ίδια η πολιτική της Ε.Ε  του αντικομουνισμού και της θεωρίας των δύο άκρων, η πολιτικής της Ε.Ε για τη μετανάστευση, η πολιτική της καταστολής και χτυπήματος του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Το Κ.Κ.Ε. έχει αντιμετωπίσει ξανά το φασιστικό δηλητήριο και με το λαό πρωταγωνιστή αυτές οι αντιλήψεις θα τσακιστούν και πάλι.
Η αυξημένη κοινοβουλευτική δύναμη του Κ.Κ.Ε., με 6 επιπλέον βουλευτές σε σχέση με το 2019, θα αποτυπωθεί σε μια 100% μαχητική, εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή. Το Κ.Κ.Ε. θα κάνει άμεσα αυτό που διακήρυξε προεκλογικά: κάθε ψήφος θα μεταγγιστεί στο συλλογικό αγώνα, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση ενός ταξικού ρεύματος αμφισβήτησης. Οι κομματικές δυνάμεις σε Πάρο και Αντίπαρο μαζί με το λαό του νησιού μας θα δώσουμε από σήμερα κιόλας τη μάχη.
– Για τη προάσπιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στο κλάδο του τουρισμού και του εμπορίου ενάντια στην ακρίβεια που τα κατατρώει.
– Ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, για ενίσχυση του ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση τους, εξασφαλίζοντας στο υγειονομικό προσωπικό  στέγαση και σύγχρονες συνθήκες εργασίας  με δυνατότητα εξέλιξης της επιστημονικής τους κατάρτισης.
– Ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, διεκδικώντας σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές με εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών, με ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς στο σχολείο τους.
– Για την προστασία του περιβάλλοντος, κόντρα στην υποβάθμιση του και στις fast track επενδύσεις, διεκδικώντας ανοιχτές παραλίες στους νησιώτες και στους επισκέπτες, για σύγχρονες αθλητικές υποδομές και ανοιχτούς ελεύθερους χώρους.
Παράλληλα, καλούμε σε πλατιά συμπόρευση την παριανή κοινωνία μπροστά στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη προκειμένου να βγει ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και το νησί μας να αποκτήσει αγωνιστή Δήμαρχο.