Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάρου – Αντιπάρου, χαιρετίζει και ευχαριστεί τους 1.393 ψηφοφόρους του κόμματος στην Πάρο και τους 127 ψηφοφόρους του κόμματος στην Αντίπαρο. Ακόμα, χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα που έφερε η Μαρία Χανιώτη στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και τη συγχαίρουμε προσωπικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ξέρει να δίνει μάχες και αγώνες στα δύσκολα. Η ήττα του κόμματος την περασμένη Κυριακή, είναι μία ήττα της Αριστεράς, αλλά πρωτίστως είναι μία ήττα του κόσμου της εργασίας, των εργαζόμενων, των ανέργων, της μεσαίας τάξης και των οικονομικά ασθενέστερων. Είναι προφανές ότι δεν πείσαμε τους πολίτες. Είχαμε λάθος στρατηγική κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης απαξίωσαν την απλή αναλογική και τη συνεργασία των προοδευτικών συγκλήσεων που προτείναμε. Η προοπτική των συνεργασιών τορπιλίστηκε από την προεκλογική περίοδο, ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις, είχαν ως αντίπαλό τους στις εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η μονομέτωπη επίθεση που έκαναν είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς!

Η ευκαιρία να μπει η χώρα -με την απλή αναλογική- σ’ έναν άλλον δρόμο διακυβέρνησης χάθηκε, αλλά τώρα προέχει να συσπειρωθούμε ώστε να μη δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες διακυβέρνησης στις εκλογές που ακολουθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Θα είναι οδυνηρό για όλον τον δημοκρατικό κόσμο της πατρίδας μας.

«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει,
όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει.
Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει,
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει».
(Ιάκωβος Καμπανέλλης)

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο.Μ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ