Με το Α’ Βραβείο στην κατηγορία των Σποτ, διακρίθηκε το Γυμνάσιο Νάουσας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», με το Σποτ «Τα καραβάκια της ελπίδας», που δημιούργησε η Γ1 τάξη στέλνοντας  ένα μήνυμα ελπίδας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου.

Η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 23 Απριλίου και ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Νάουσας ταξίδεψε στη μεγαλόνησο για να παραστεί στη βράβευση, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία της υπουργού Παιδείας της Κύπρου, των πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και άλλων αξιωματούχων και στελεχών της Εκπαίδευσης Ελλάδας και Κύπρου. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας, των οποίων τα έργα (εικαστικά, ψηφιακά, ποίηση, τραγούδι και άλλα) διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού τους για την βράβευση, η οποία ήταν τιμή τόσο για το Γυμνάσιο Νάουσας όσο και για την Πάρο, οι μαθητές γνώρισαν σημαντικά μέρη, μνημεία και αξιοθέατα της Κύπρου. Στο ταξίδι αυτό, που ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές, τους συνόδευσε η καθηγήτρια Μπέτη Μπιζά, με την οποία συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Σποτ.

Σημειώνεται επίσης ότι, πολύτιμοι οδηγοί στην ξενάγησή τους στην Κύπρο ήταν ο κ. Ανδρέας Βασιλειάδης, Κοινοτάρχης του κατεχόμενου χωριού «Άγιος Γεώργιος» Κερύνειας, η κ. Ήρα Μαυρομμάτη, π. Διευθύντρια Προδημοτικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, η κ. Άντρη Χρυσοστόμου, εκπαιδευτικός, και άλλοι Κύπριοι που συγκίνησαν την Παριανή αποστολή με την αγάπη και την μοναδική κυπριακή φιλοξενία τους.