Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αντιπάρου, Κλαίρη Μήτρου, Μαρουσώ Παλαιολόγου και Ευαγγελία Τριανταφύλλου, που συμμετείχαν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των Εκδόσεων «Σταθερός,», με τίτλο: «Ο κόσμος του χθες στην Ελλάδα» και τα κείμενά τους διακρίθηκαν και εντάχθηκαν στον κατάλογο των νικητών του, τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλίο (την άνοιξη του 2024).

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 103 συγγραφείς με 115 λογοτεχνικά έργα, από κάθε μικρό και μεγάλο μέρος της χώρας. Τα έργα που διακρίθηκαν από τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αντιπάρου είναι:

  • «Συνήθειες Αντιπάρου», της Κλαίρης Μήτρου.
  • «Η ζωή του Αγίου Ανθίμου του τυφλού του Αποστόλου των Κυκλάδων», της Μαρουσώς Παλαιολόγου.
  • «Περί εκκλησιών ο λόγος (Αντίπαρος)», της Ευαγγελίας Τριανταφύλλου.

Η διαδικασία της συγγραφής των ιστοριών αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για τις μαθήτριες που συμμετείχαν, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου και με την αφορμή αυτή να δημιουργήσουν λογοτεχνικό κείμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι νικητές ήταν κάθε ηλικίας (από 15 έως 75 ετών), ενώ για τη νέα γενιά ελπιδοφόρες και ενθαρρυντικές ήταν οι συμμετοχές των τεσσάρων κοριτσιών – μαθητριών του Γυμνασίου Αντιπάρου και του Δημοτικού Νάξου.