Σε πλοία της «Attica Group» που δεν καταβάλουν δεδουλευμένες υπερωρίες, δεν εφαρμόζουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα express δρομολόγια και δε χορηγούν διανυκτερεύσεις, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αποφάσισε να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα που αφορούν συγκεκριμένα πλοία της εταιρείας, η ΠΕΝΕΝ τα έθεσε στον Διευθυντή Πληρωμάτων ζητώντας και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η αργοπορημένη απάντηση που μας δόθηκε στην ουσία απορρίπτει τα δίκαια, εύλογα και θεσμοθετημένα δικαιώματα των μελών μας όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στην αντίστοιχη νομοθεσία».

Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε και γνωστοποιεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα (17-23/7) θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία σε συγκεκριμένα πλοία της ανωτέρω εταιρείας διεκδικώντας την απόλυτη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί -με δελτίο Τύπου- το επιβατικό κοινό για τυχόν προβλήματα στην μη ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων εν μέσω θερινής περιόδου.