Ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, σχετικά με τον αναγκαίο περιορισμό της άσκοπης χρήσης νερού του δικτύου ύδρευσης, εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητοί καταναλωτές, επειδή και φέτος παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση νερού, σε συνδυασμό και με τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και τα μειωμένα αποθέματα, παρακαλούμε να περιορίσετε την άσκοπη χρήση νερού του δικτύου ύδρευσης, με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα ανεπάρκειας πόσιμου νερού και διακοπές υδροδότησης. Ειδικότερα, συστήνεται αυστηρά να αποφεύγεται κάθε είδους μη απαραίτητη κατανάλωση, όπως άρδευση κήπων και περιβάλλοντος χώρου, κατάβρεγμα οδών, πλύσιμο αυλών και οχημάτων κτλ, για να μειωθεί η πιθανότητα να εμφανιστούν προβλήματα λειψυδρίας τις επόμενες εβδομάδες του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η υδροδότηση των πισινών και λοιπών κολυμβητικών δεξαμενών ή στοιχείων νερού από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση στη χρήση του νερού, θα επιβάλλεται υψηλό πρόστιμο.
Το νερό δεν είναι ανεξάντλητο και αρκεί να αλλάξουμε λίγο τις υπερκαταναλωτικές καθημερινές μας συμπεριφορές για να συμβάλουμε  σημαντικά στη διατήρηση των αποθεμάτων του».