Ετοιμάζουν πανελλαδική κινητοποίηση οι ελαιοπαραγωγοί

66

Πανελλαδική κινητοποίηση για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας, με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών από διάφορες περιοχές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/11).

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλούσια συζήτηση, με τους εκπροσώπους των αγροτών ελαιοπαραγωγών που πήραν το λόγο να μεταφέρουν με παραδείγματα την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας, που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή του προϊόντων τους.

Επισημάνθηκε ότι το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί σε μειωμένη παραγωγή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά. Μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά.