Ανακοίνωση με τίτλο: «Οι ζωές μας… τα κέρδη τους» έβγαλε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου του Κ.Κ.Ε., για το εργατικό δυστύχημα στο Πίσω Λιβάδι που στέρησε τη ζωή σ’ έναν άνδρα.

Η ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Πάρου αναφέρει:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του σαραντάχρονου υδραυλικού που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Παρασκευής σε εργατικό δυστύχημα σε οικοδομή στο Πίσω Λιβάδι.
Τέτοια δυστυχήματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος και την πίεση που νιώθει κάθε εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος για να ανταποκριθεί στην ακρίβεια και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Κανένας δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτήν την βάρβαρη πραγματικότητα.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με δραματικό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος στο βωμό των κερδών και της περιβόητης ανάπτυξης.
Επιβεβαιώνεται πόσο μακριά είναι από την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών κάθε εργαζόμενου, η αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίζουν και εφαρμόζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
Χρειάζεται τώρα οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοκατασκευαστών, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα
».