Όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση προχωρά σε «κάτι» που μοιάζει παράλογο, τότε τι μπορεί να συμβαίνει; Γιατί μόνο ως παραλογισμός μπορεί να εκληφθεί, από όλους εκείνους που γνωρίζουν, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και η δημιουργία μίας ανά περιφέρεια.

Η απάντηση είναι τόσο απλή, που ο καθένας την ξέρει και την καταλαβαίνει… Γιατί η κυβέρνηση εξυπηρετεί πρωτίστως τα μεγάλα συμφέροντα και τους «μεγάλους» που την στηρίζουν και δευτερευόντως αν περισσέψει κάνα «ψίχουλο» τις ανάγκες των «μικρών».-

Άρα πρόκειται για μία πολύ «λογική» κίνηση… για κείνους που μετά το 41% αισθάνονται «παντοδύναμοι»… Είναι όμως;

Προς το παρόν είναι, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ σύντομα αν η αλαζονεία της παντοδυναμίας τους «κυριαρχήσει» και νομίσουν ότι έχουν «ξεμπερδέψει» με τον λαό.

Η μόνη οδός είναι η κινητοποίηση απέναντι σε οποιονδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό «μεταφοράς» των αγαθών μιας κοινωνίας , από τους πολλούς στους «ελαχίστους».

Αγαπητοί φίλοι τους λόγους, για τους οποίους οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας δεν πρέπει να απολέσουν τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα τους , θα τους διαβάσετε σε πάμπολλα κείμενα αυτές τις μέρες.

Εμείς επισημαίνουμε τις ολοφάνερες προθέσεις της εξουσίας, που εναντιώνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων με την συνεχή υποβάθμιση και τελικά την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα τομέων όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, οι επικοινωνίες και τώρα το νερό.

Η υπομονή εξαντλήθηκε και η παθητικότητα μας «αγγίζει» τα όρια της ενοχής…
Ήρθε η ώρα να στείλουμε το πραγματικό μας μήνυμα!!!
Τώρα είναι η ώρα για την «μεγάλη μάχη».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν εγκαίρως τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες, να μην αιφνιδιάζουν και να επιζητούν τον διάλογο και την συναίνεση για τόσο «μεγάλα» θέματα.

«… τό πιθανότερο εἶναι, βέβαια, ὑπεροψίαν καί μέθην·
ὑπεροψίαν καί μέθην θά εἶχεν ὁ Δαρεῖος
».

Αθανάσιος Μαρινόπουλος