Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κώστας Ροκονίδας θα ηγηθεί εκ νέου του δημοτικού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως στους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, σε κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/2) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου.
Άλλωστε, το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου δήλωνε «παρών» ήταν γνωστό και δεδομένο. Πλέον, έχοντας κλείσει και τυπικά το θέμα του επικεφαλής, αλλά και πραγματοποιήσει παράλληλα μία σειρά επαφών και συναντήσεων σε διάφορες κοινότητες της Πάρου, οι διεργασίες και οι συζητήσεις προχωρούν σε μία σαφώς πιο ολοκληρωμένη βάση πραγμάτων. Επιπλέον, με την οριστική κάθοδο του Κώστα Ροκονίδα, το δημοτικό πολιτικό σκηνικό αναδιαμορφώνεται.

Κώστας Ροκονίδας:
«Είμαστε παρόντες, ενωμένοι, δυνατοί και η μόνη επιλογή του Παριανού λαού για να αλλάξει ρότα το καράβι σε μια κρίσιμη στιγμή για το νησί μας»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ροκονίδας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σε αποκλειστική του δήλωση στη «Φωνή της Πάρου» τόνισε τα εξής:
«Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας, ως συνέχεια της δέσμευσης που είχαμε αναλάβει στη συγκέντρωση του ψηφοδελτίου μας στις 20 Νοέμβρη στο ΕΠΑΛ.
Τότε είχαμε ξεκαθαρίσει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο μόνος άλλωστε δημοτικός συνδυασμός με σταθερή παρουσία από το 2010 για τέταρτη φορά στις εκλογές, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και του επικεφαλής της.
Είχαμε επίσης δεσμευτεί ότι στο πρώτο δίμηνο του 2023 θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Είμαστε συνεπείς και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου παραμένει ο υποφαινόμενος.
Οι αποφάσεις αυτές καθορίστηκαν από μια σειρά παράγοντες που είναι αποτέλεσμα των αρχών αλλά και της διαδρομής τόσο της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, όσο και του επικεφαλής του συνδυασμού.
Στην 12χρονη παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στα κοινά του τόπου μας κατακτήσαμε αν μη τι άλλο σαν συνδυασμός την εκτίμηση του Παριανού λαού, ανεξάρτητα εάν μας ψήφισε ή όχι, έχοντας οδηγό μας πάντα τη συνέπεια, την αγωνιστική διάθεση και τη διεκδίκηση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Η παρουσία αυτή ήταν προφανώς εντονότερη την τελευταία τετραετία με δεδομένη την εκλογική δύναμη που μας έδωσε ο Παριανός λαός με την ψήφο του. Ήμασταν παρόντες για όλα και σε όλα τα λαϊκά ζητήματα και προβλήματα του νησιού μας παρά τις δυσκολίες να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, τις παρεμβάσεις μας, τις δράσεις μας, με τις Παριανές και τους Παριανούς λόγω πανδημίας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες όμως με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείξαμε μια σειρά ζητήματα όπως: σχολική στέγη, ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού, προβλήματα που προέκυψαν  από την πανδημία αλλά και συνολικά το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, προβλήματα καθαριότητας των οικισμών  και της διαχείρισης συνολικά των απορριμμάτων, μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, κυκλοφοριακό και ασφάλεια πεζών, συντήρηση επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου και επανασχεδιασμός τους, αυθαιρεσίες – καταπατήσεις δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και παραλιών, χώρους στάθμευσης, προβλήματα λιμενικών εγκαταστάσεων.
Όταν σήμερα άλλοι ανακαλύπτουν τα προβλήματα του νησιού και τα αδιέξοδα της άναρχης «ανάπτυξης» που είναι απόρροια του συστήματος που ζούμε, εμείς τα έχουμε επισημάνει και έχουμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ανοίγοντας μέτωπα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας κινήματα, παίρνοντας θέση και διεκδικώντας λύσεις για κάθε ζήτημα που αφορά το νησί μας στηρίζοντας τα συμφέροντα των πολλών. Υγεία – ανεμογεννήτριες – φέρουσα ικανότητα του νησιού – πρωτογενής τομέας – οικιστική ανάπτυξη – υποδομές κάθε μορφής – ανέλκυση Σαμίνα – διαχείριση υδάτινων πόρων και πάει λέγοντας. Ήμασταν πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους και τους αγώνες τους.
Αυτά τα 4 χρόνια κατακτήσαμε πολλά: κάναμε πράξη αυτό που άλλοι διεκδικούν στα λόγια. Αποδείξαμε ότι η πολιτική συμφωνία πάνω σε προγραμματικές αρχές, αξίες και ιδανικά μπορεί να ξεπερνά τις λίγες ή περισσότερες διαφωνίες, να καλλιεργεί μια βαθύτερη σχέση και να αναδεικνύει ώριμη πολιτική σκέψη με καθαρό προσανατολισμό πράγμα που  τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Στη βάση της πολιτικής μας συμφωνίας προχωράμε  με κριτήριο όχι απλά αν ο επικεφαλής είναι αρεστός αλλά εάν τελικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και η αγωνιστική διαδρομή του μπορούν να φέρουν το «νέο». Κάποιοι θέλουν και προσπαθούν την ντομπροσύνη και την πολιτική μας καθαρότητα να την κάνουν μειονέκτημα. Λαθεύουν. Ο Παριανός λαός έχει δείξει την εκτίμηση του σε μια αξία διαχρονική, που αποδεικνύεται και με την εκλογική  άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, ενώ δεν είναι σε αντιστοιχία με τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ κάτι που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε εδώ.
Οι θεωρητικοί εφευρέτες της «ανεξαρτησίας» και του «όλοι μαζί» στοχοποιούν τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου στο όνομα της «λαθολογίας» με επεξεργασμένη τακτική, την πλαγιοκόπηση της και την εκλογική της αποδυνάμωση. Έτσι πιστεύουν ότι θα πετύχουν το στόχο τους αλλά θα απογοητευθούν.
Είμαστε παρόντες, ενωμένοι, δυνατοί και η μόνη επιλογή του Παριανού λαού για να αλλάξει “ρότα το καράβι σε μια κρίσιμη στιγμή για το νησί μας. Γιατί θα το ξαναπούμε, η Πάρος δεν έχει ανάγκη από αλλαγή διαχειριστή που πλέει σε «ίδιες θάλασσες» αλλά από μια δημοτική αρχή που θα μπορεί να εμπνέει το σύνολο του Παριανού λαού, να διεκδικεί τα δικαιώματα του, να βρίσκουν δρόμο επίλυσης οι καθημερινές του ανάγκες και μια δύναμη που θα προασπίζεται ασυμβίβαστα τα συμφέροντα του τόπου.
Για αυτό εμείς είμαστε εδώ, παρόντες, μάχιμοι και από καλύτερες θέσεις διεκδικούμε τη ψήφο κάθε Παριανής και Παριανού, εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, νεολαίου, αγρότη, ψαρά, κτηνοτρόφου, ώστε να είμαστε εμείς η νέα δημοτική αρχή».

Η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου

Με συνεχή και σταθερή παρουσία στις τελευταίες τρεις εκλογικές «μάχες» για τον δήμο Πάρου, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία -που εκτός των άλλων είναι αποτέλεσμα αναγνώρισης αλλά και πολιτικής αξιοπιστίας- και αποτυπώνεται στα εκλογικά ποσοστά όλων των αναμετρήσεων.
Το 2010, την πρώτη φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, έλαβε ποσοστό 8,24% και εξέλεξε 1 έδρα. Ακολούθως, το 2014 πήρε ποσοστό 11,14% και κατέλαβε 2 έδρες, ενώ το 2019 «άγγιξε» τη δημαρχία καθώς έλαβε ποσοστό 48,94% και εξέλεξε 13 έδρες.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επικεφαλής ήταν ο Κώστας Ροκονίδας, με διαφορετική σύνθεση βέβαια στον κορμό του ψηφοδελτίου.