Μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία, η Παριανή πολιτευτής και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε χθες μια σημαντική δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Η μαζική συμμετοχή και τις δυο Κυριακές μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, δίνει ένα σαφές μήνυμα: “Είμαστε εδώ, σας θέλουμε δίπλα μας”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών! Απάντηση σε όλους όσοι βιάστηκαν να τον τελειώσουν.
Ανοίγει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, που αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη.
Σήμερα, είναι μια μέρα χαράς κι αισιοδοξίας, είναι όμως και μια μέρα ευθύνης.  
Η ενότητα και η ανασύνταξη πρέπει να είναι ο προφανής στόχος για την επόμενη μέρα. Είναι άλλωστε και η εντολή από τον δημοκρατικό κόσμο που ήρθε στις κάλπες αλλά κι όλων όσοι με αγωνία παρακολουθούν και για κάποιο λόγο δεν ήρθαν να ψηφίσουν.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβαστούμε και να κάνουμε πράξη την επιθυμία των ψηφοφόρων μας.
Η ελπίδα και η προσμονή ξαναγεννιέται. 
Ο ρόλος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι -συντεταγμένα και οργανωμένα- να δίνει αγώνες ΔΙΠΛΑ στην κοινωνία και μάχες για τα δίκαια των πολιτών μέσα κι έξω από τη Βουλή απέναντι στην οργανωμένη επίθεση της Δεξιάς.
Όλες κι όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε με θέσεις, προτάσεις και βλέμμα μόνο μπροστά…
».