Τη ζωή του έχασε ένας 37χρονος ναυτεργάτης από τις Φιλιππίνες, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης στη Σύρο, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο έπεσε από ύψος 12 μέτρων. Με την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σύρου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή στο χειρουργείο.

Να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του ναυτεργάτη

«Άλλος ένας ναυτεργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο της εφοπλιστικής ασυδοσίας, που δεν διστάζει να θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας» σημειώνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για το θάνατο του ναυτεργάτης στα ναυπηγεία Σύρου.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ναυτεργάτης Tayong Emanuel, με ειδικότητα καθαριστή, από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν στο «M/V Equinox Seas» (IMO: 9229697) με σημαία νησιά Κέιμαν, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Equinox Maritime LTD», έπεσε από ύψος 12 μέτρων σε ώρα εργασίας, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης της Σύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου στο οποίο απεβίωσε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες, που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τα υπουργεία ναυτιλίας και εργασίας, για τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως αν ελέγχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Σύρου πριν την έναρξη αλλά και για την τήρηση τους κατά την διάρκεια των εργασιών» επισημαίνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία.