Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
- Advertisement -spot_img

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου

Από τον Πρόδρομο ξεκίνησαν, την Δευτέρα (16/1) οι προγραμματισμένες συναντήσεις – συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου ανά κοινοτικό διαμέρισμα, με θέμα «απολογισμός της περιόδου 2019-2022, παρόν και μέλλον».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Ροκονίδας, πλαισιωμένος από την δημοτική σύμβουλο Αγγελική Παυλάκη όπως επίσης και από τον κοινοτικό σύμβουλο Γιώργο Παυλάκη, αναφέρθηκε στις γενικότερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στον προσανατολισμό και την ανάπτυξη του τόπου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στην στάση και τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, το διάστημα 2019-2022, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτού, χαρακτηρίστηκε από τις επιπτώσεις της  πανδημίας στη καθημερινή ζωή όλων μας, πόσο μάλλον στην άμεση επικοινωνία με τον κόσμο.

Ο κ. Ροκονίδας, ακολούθως τόνισε ότι με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείχθηκαν και πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για μια σειρά από σοβαρά θέματα, όπως υγεία, Κέντρο Υγείας, καθαριότητα, ΧΥΤΑ, σχολική στέγη, προστασία περιβάλλοντος, κλπ. Επίσης, αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση προ ημερησίας στα δημοτικά συμβούλια και τέλος στη υποβάθμιση – απαξίωση των κοινοτικών συμβουλίων στη πράξη, αφού ελάχιστα έως κανένα από τα θέματα που τα απασχόλησε δεν ήρθε ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση με τους συμμετέχοντες όπου έθιξαν μια σειρά από λιμνάζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινότητα, «χωρίς να βλέπουν καμία βούληση για την επίλυσης τους από την δημοτική αρχή που κινείται στις ράγες εξυπηρέτησης συγκεκριμένης πολιτικής, της αναβλητικότητας και των μικροεξυπηρετήσεων», όπως αναφέρθηκε.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ροκονίδας είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν είναι και θα είναι παρούσα, δίπλα στον παριανό που αγωνιά για τον τόπο του και για το μέλλον των παιδιών του. Παράλληλα αναδείχθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας στον Πρόδρομο και επ’ αυτού, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση – συγκέντρωση του συνδυασμού είναι για σήμερα Παρασκευή (20/1) και ώρα 19:30 στην Αγροτολέσχη, στην Μάρπησσα.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img