Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Δευτέρα (3/7) ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές που προέκυψαν που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ανάμεσα στους οποίους και οι τέσσερις Κυκλαδίτες -όλοι από το κυβερνών κόμμα- Ιωάννης Βρούτσης, Αικατερίνη Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος.

Στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής την Τρίτη (4/7), επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος έλαβε 249 ψήφους (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση), ενώ 51 βουλευτές (ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) δήλωσαν «παρών».

Τέλος, από σήμερα Πέμπτη (6/7) ξεκινάει η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17:00 με την ανάγνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων.

Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το βράδυ του Σαββάτου (8/7), η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία.