Μαζική είναι η κινητοποίηση συλλόγων και φορέων και στην Πάρο, ενόψει των αυριανών (8/3) πανελλαδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την Εθνική τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε άδικα τη ζωή σε 57 ανθρώπους και έστειλε δεκάδες ακόμα στο νοσοκομείο… Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» στην Παροικιά.

Ακολουθούν ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων:

Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου – Αντιπάρου

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους μαζί με τις οικογένειές τους, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 12:00 στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στην σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
«Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».
Πρόκειται για «σφαγή» που ήρθε μετά από μια πορεία χρόνων αρχικά «απελευθέρωσης» και έπειτα ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι υπόλογοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση και πρέπει τώρα να απολογηθούν.
Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!
Απαιτούμε να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους να αποδοθούν ευθύνες. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη».
Για αυτό η επιτροπή συνταξιούχων θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα των εργαζομένων, της Ένωσης συλλόγων γονέων, των εκπαιδευτικών των μαθητών και όλων αυτών που οργανώνεται με πρωτοβουλίες μέσα από τα σωματεία τους συλλόγους και τους φορείς, για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!»
Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μεγαλώνει η οργή μας για το τραγικό έγκλημα, την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους.
Η καρδιά και η σκέψη μας είναι με αυτούς τους γονείς που το βράδυ της Τρίτης έχασαν τα παιδιά τους, που κλαίνε τους φίλους, τους συμμαθητές, τους συζύγους, τους πατεράδες, και τις μανάδες τους και έχουμε οργή μαζί και θλίψη!
Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των παιδιών μας, δεν μετράνε καθόλου.
Πέρα από την έκφραση συμπαράστασης μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των υποδομών διεκδικώντας ταυτόχρονα, το δικαίωμα όλων μας στις ασφαλείς μετακινήσεις.
Όλοι εμείς οι γονείς, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι – αδιάφοροι σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια!
Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε, καθηγητές, δασκάλους, γονείς, μαθητές, μαζικούς φορείς, συλλόγους του νησιού μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,
Την Τετάρτη 8/3 στις 12 μμ στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους.

Ομάδα Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου

Μετατρέπουμε την θλίψη και την οργή σε αγωνιστική συλλογική δράση.
Η Ομάδα Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου καλεί όλες τις γυναίκες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν φορείς και σύλλογοι του νησιού ενάντια στην πολιτική «της απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου, αιτία για το «έγκλημα» στα Τέμπη.
Ενώνουμε τις φωνές μας!
Τετάρτη 8 Μάρτη, 12 μμ, πλατεία Μαντώ Μαυρογένους.
Δε σιωπούμε, αγωνιζόμαστε για να ξεσκεπαστούν οι αιτίες και οι ένοχοι:
Επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές θυσιάζοντας τις ανθρώπινες ζωές.
Η οργή μας να γίνει ποτάμι που θα τους πνίξει.
Δεν σιωπούμε. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα.

ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου

Συγκλονισμένοι/ες όλοι κι όλες μαζί με όλη την Ελλάδα από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη απεργούμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου και συγκεντρωνόμαστε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους για να δηλώσουμε την οργή και τη βαθιά θλίψη μας για τον άδικο χαμό τόσων αθώων, τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες και την απαίτηση όλων να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!!! Γιατί οι ζωές των παιδιών και μαθητών μας μετράνε πάνω από όλα.
Καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, μαθητές, μαζικοί φορείς, σύλλογοι του νησιού μας, συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα

Με οδύνη και απέραντη θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την απώλεια τόσων πολλών συνανθρώπων μας, και μάλιστα ανάμεσά τους πολλών νέων.
Συμμεριζόμαστε τον πόνο των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά τους κι άλλους συγγενείς κι εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας μαζί τους.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των συμπολιτών μας, όλων των συμπατριωτών μας που επιζητούν να χυθεί άφθονο φως και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι υπαίτιοι του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12:00, στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους.
Θα είμαστε εκεί για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και να διεκδικήσουμε την τιμωρία των υπευθύνων για να μην ξαναθρηνήσουμε για άλλα Τέμπη ποτέ ξανά.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Ανείπωτη θλίψη γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και δεν ήταν «η κακιά η ώρα». Απερίγραπτη οργή για όλους αυτούς που με την πολιτική τους εδώ και χρόνια, «έστρωσαν» το δρόμο ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.
Όσο κυβέρνησαν μόνοι τους ή και παρέα, απαξίωναν τη δημόσια περιουσία με κάθε τρόπο, την τεμάχιζαν σε προβληματικά κομμάτια φορτώνοντας τα χρέη της πολιτικής τους στον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας τα κερδοφόρα τμήματα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εφάρμοζαν με κάθε τρόπο το «ευαγγέλιο» της ευρωπαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων μετατρέποντας υπηρεσίες, κοινωνικά αγαθά και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, σε πηγές κερδοφορίας του κεφαλαίου στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Όταν σήμερα, όλοι που κυβέρνησαν το τόπο διαχρονικά, έντρομοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις ευθύνες τους και «πετάνε το μπαλάκι» ο ένας στον άλλο, ο λαός μας μπορεί να ελπίζει στο δικό του ξεσηκωμό, στο δικό του αγώνα, στις δικές του διεκδικήσεις για τη δική του τη ζωή. Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Καλούμε τις παριανές και τους παριανούς να δώσουν δυναμικό παρόν την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12.00 στη συγκέντρωση της πλατείας Μ. Μαυρογένους.
Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή.