Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις εγκληματικές ευθύνες που υπάρχουν, εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, όπου μεταξύ άλλων τονίζει «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!»…

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.
Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το συγκεκριμένο πολύνεκρο δυστύχημα. Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσοι κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Ένα έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα σωματεία των Σιδηροδρομικών λέγοντας πως “η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχει τραγικές συνέπειες”.
Οι αιτίες αυτής της τραγωδίας βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη!
Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!
Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!
Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.