Ώρα 11.00: Αφήγηση μικρών ιστοριών

Σημείο: Ι.Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Αφηγήσεις ανάμεσα στην ιστορία και στο μύθο μέσα στο Ι.Π. Εκατονταπυλιανής. Μία θαλασσοταραχή ήταν η αρχή… Μια δράση για παιδιά 10-15 ετών, περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Σχεδιασμός – αφήγηση: Ελένη Αρκουλή, Κατερίνα Παναγάκη. Βασισμένο στα κείμενα της Δήμητρας Σοφιανού από το βιβλίο «Πάρος Εκατονταπυλιανή 1700 Έτη».

Ώρα 11.00: «Οι δρόμοι του νερού ΙΙI»

Σημείο συνάντησης: Ταχυδρομείο.
Επίσκεψη στον χώρο της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, ΒΙΟΚΑ Παροικίας και ενημέρωση για την καταλυτική συμβολή του στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο του 3ου κινηματογραφικού εργαστηρίου για εφήβους με θέμα «Οι δρόμοι του νερού ΙΙI». Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Πάρου.

Ώρα 19.00: Βαρκάδα

Σημείο συνάντησης: Βίντζι, Λιμάνι Παροικιάς.
Βαρκάδα στον μαγευτικό κόλπο της Παροικιάς με παραδοσιακά καΐκια την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Ώρα 20.30: Ακολουθώντας τη μουσική

Σημείο συνάντησης: Άγ. Νικόλαος – Λιμάνι Παροικιάς.
Πατινάδα παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής. Περιδιαβαίνουμε τον οικισμό ακολουθώντας παλιούς και νεώτερους σκοπούς με τους μουσικούς Μανώλη Δελέντα, Φανούρη Πετρόπουλο και Αντωνία Νίκα.

Ώρα 21.00: Προβολή αρχειακού φιλμ & παρουσίαση από τον Πέτρο Αυλήτη

Σημείο: Δημοτική Βιβλιοθήκη «Γιάννης Γκίκας».
Μέσα από ένα άγνωστο φιλμ 8 λεπτών με θέμα στιγμιότυπα της καθημερινότητας της Παροικιάς, που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1949 από τον ερασιτέχνη κινηματογραφιστή, λάτρη και επισκέπτη της Πάρου Αντώνιο Φορνάρο, ο συλλέκτης Πέτρος Αυλήτης παρουσιάζει μια διαφορετική Πάρο.

Ώρα 21.00-23.00: Με την πλάτη στραμμένη στη στεριά

Σημείο: Δημοτικός Xώρος Tεχνών.
Επιμέλεια: Νατάσα Μπιζά. Συνάντηση με τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Πάρου στο πλάισιο της έκθεσης φωτογραφίας που επιδιώκει να αποτυπώσει την ουσία της θάλασσας σε όλες τις εναλασσόμενες διαθέσεις της. Διάρκειαέκθεσης 14-16/7.

Ώρα 22.00: Συναυλία «Αρχιλόχου Ποίηση» – Νίκος Σαρρής

Σημείο: Πεζόδρομος Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η ποίηση του Αρχίλοχου, σπουδαίου λυρικού ποιητή από την Πάρο, με έμμετρη μετάφραση και μουσική του Νίκου Σαρρή. Τραγουδούν: Παντελής Θαλασσινός, Σπύρος Παυλάκης, Βαρβάρα Μπιζά, Θοδωρής Κρητικός, Μανώλης Ραγκούσης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Βεντουρής – κοντραμπάσο, Γιώργος Χρονόπουλος – κιθάρα, Στρατής Ψαραδέλλης – πολίτικη λύρα, Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι, Στρατής Σκουρκέας – κρουστά.