Όπως σας ενημέρωσε η «Φωνή της Πάρου», εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά µε τις αιτήσεις ακύρωσης κατοίκων για το αεροδρόμιο της Πάρου, όπου απορρίφθηκαν και οι δύο προσφυγές κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού της επέκτασης και βελτίωσης των υποδομών του αεροδρομίου, με άξονα την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, η υπ. αριθμ. απόφαση 89/2024 απορρίπτει την από 28 Ιουνίου 2021 αίτηση των 22 κατοίκων και ακολούθως η υπ. αριθμ. απόφαση 90/2024 απορρίπτει την από 6 Ιουλίου 2021 αίτηση των 24 κατοίκων. Τα κείμενα της απόφασης γνωστοποίησε το Τμήμα Ε’ του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου στο διά ταύτα αναφέρει: (α) απορρίπτει τις αιτήσεις, (β) δέχεται τις παρεμβάσεις και (γ) διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου.

Αναφέρεται ότι, με την ανακοίνωση της προσφυγής των πολιτών ενάντια στην διακήρυξη του διαγωνισμού του έργου, η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας -όπως εκφράστηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις του επάρχου, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, την κοινή ανακοίνωση υπέρ της υλοποίησης του έργου από συλλογικούς φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες του τουρισμού, αλλά και τοπικοί σύλλογοι- δήλωνε την θερμή στήριξη του έργου.

Οι αποφάσεις δικαίωσαν τελικά τον Δήμο Πάρου, την εταιρεία «Ενεργειακός Κόσμος Ανώνυμη Ενεργειακή Αναπτυξιακή Επενδυτική Εταιρεία», καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου, που είχαν παρέμβει ουσιαστικά για το θέμα.

Διευκρινίζεται δε, ότι εκτός του νομικού πλαισίου, δεν τίθεται κανένα ζήτημα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους και κάθε ισχυρισμός των αιτούντων καταρρίφθηκε.