Ατζέντα εκδηλώσεων (9-11/7)

106
  • Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του βιβλιοπωλείου «Αναγέννηση», θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Ένα παιδί της Πάρου» του Γιάννη Ραγκούση, από τις εκδόσεις «Αναγέννηση». Ο συγγραφέας αφηγείται πως κατά τη διάρκεια ενός αιώνα, οι κάτοικοι του νησιού και ιδίως η οικογένειά του, αντιστάθηκαν και κατάφεραν να επιβιώσουν στις πιο δραματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
  • Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου «Μυθωδία», στο πλαίσιο του «3rd Paros Music Summer Camp», θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τον διακεκριμένο πιανίστα & συνθέτη, Χρίστο Παπαγεωργίου, με τίτλο «Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο». Σημειώνεται ότι, η γενική είσοδος τιμάται με 10 ευρώ, ενώ για την επόμενη μέρα (10/7) έχει προγραμματιστεί και σεμινάριο πιάνου με τον Χρίστο Παπαγεωργίου και την Τζένια Μανουσάκη.
  • Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο «Cine Enastron» στο Πάρκο Πάρου θα παρουσιαστούν back to back δύο ντοκιμαντέρ. Το «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 24/24» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπανικολάου και της Έμιλυ Γιαννούκου, διάρκειας 45’, στα Ελληνικά (με Αγγλικούς υπότιτλους) και το «100 (Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173)» σε σκηνοθεσία του Γεράσιμου Ρήγα, διάρκειας 61’, στα Ελληνικά. Όλες οι προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο.
  • Την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο θέατρο «Αρχίλοχος» στο Πάρκο Πάρου θα γίνει η μουσική παράσταση «Ρεμπώτικα», με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, παρουσιάζοντας τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketservices.gr, καθώς επίσης στο βιβλιοπωλείο «Αναγέννηση» (Παροικιά), στο κατάστημα «Ταντάνης» (Νάουσα) και στο ζαχαροπλαστείο «Νικήτας» (Μάρπησσα).
  • Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο «Cine Enastron» στο Πάρκο Πάρου θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου», από σκηνοθέτες της Πάρου, με την παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Κολόζη. Το ντοκιμαντέρ που είναι ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ‘70 ως σήμερα, έχει διάρκεια 82’ και ελεύθερη είσοδο.

Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας εκδηλώσεις, στο email: foni@typoparos.gr

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets