Ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου, σε κοινή τους ανακοίνωση, σημειώνουν το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Σύρου και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες, o Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και η Ένωση Ιατρών Νομαρχειακού Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.NΟ.Σ), με αυτή την κοινή μας ανακοίνωση, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στη σοβαρή κρίση προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα τελευταία δύο χρόνια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων γιατρών του Νοσοκομείου μας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, τόσο δικές μας όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προς τη 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόσληψη νέων γιατρών στη θέση των συνταξιοδοτηθέντων. Και ενώ το πρόβλημα αυτό καθημερινά γιγαντώνεται, συνεχίζεται η πρακτική της μετακίνησης ιατρών σε άλλες δομές υγείας της Περιφέρειας επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και κατά συνέπεια την υγεία των ασθενών μας.
Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών. Παρά το γεγονός ότι είμαστε ήδη υποστελεχωμένοι, δημιουργούνται νέα τμήματα χωρίς να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι οι ήδη καταπονημένοι νοσηλευτές μας πιέζονται ακόμη περισσότερο, γεγονός που όχι μόνο είναι άδικο για αυτούς, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την ποιότητα της φροντίδας που μπορούμε να παρέχουμε στους ασθενείς μας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο μας, το οποίο είναι το μοναδικό Δευτεροβάθμιο του Νόμου, βρίσκεται σε νησί και καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλων των νησιών των Κυκλάδων (Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη κλπ).
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται εκθετικά λόγω της εισροής εκατομμυρίων τουριστών. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη καταπονημένους πόρους μας, ανθρώπινους και οικονομικούς.
Ό,τι κι αν γράψουμε, δεν είναι αρκετό για να τονίσουμε το πόσο επείγουσα είναι αυτή η κατάσταση. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης προσωπικού στο νοσοκομείο μας. Απαιτούμε να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη υψηλής ποιότητας φροντίδα που αξίζουν οι ασθενείς μας. Και επειδή οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, θα πρέπει να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Ως σύλλογοι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου και θα απαιτήσουμε να ακουστεί η φωνή μας. Ζητάμε από όλους τους πολίτες των νησιών να σταθούν αλληλέγγυοι και να απαιτήσουν αλλαγή και βελτίωση της κατάστασης».