Εξιχνιάστηκαν, από τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, δύο απάτες, που διαπράχθηκαν σε Κέρκυρα και Πάρο και σχηματίσθηκε δικογραφία, για διάπραξη απατών, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ανακοινώνει η αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στις 21-11-2023 εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε περιοχή της Ηλείας και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του τρία κινητά τηλέφωνα και 1.600 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας σύνδεση που εντοπίστηκε σε ένα από τα κινητά τηλέφωνα, εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις απατών που καταγγέλθηκαν στην Κέρκυρα και στην Πάρο.

Ειδικότερα και στις δύο περιπτώσεις, οι παθόντες πείστηκαν από απατηλές αγγελίες πώλησης οχημάτων, που είχαν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινώνησαν τηλεφωνικά στη σύνδεση, που βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια κατέθεσαν σε λογαριασμούς που τους υπεδείχθησαν από τον κατηγορούμενο 5.200 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 2.480 ευρώ στη δεύτερη περίπτωση, χωρίς να παραλάβουν τα προς πώληση οχήματα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας θα υποβληθεί στα Αστυνομικά Τμήματα Νοτίου Κέρκυρας και Πάρου.

bluestarferries

goldenstarferries

ΙΑΤΡΟΝΗΣΟΣ ΠΑΡΟΥ