Η τυροκομία στην Πάρο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με την κατασκευή του πρότυπου τυροκομείου του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Αρχιλόχου, όπου σκοπός του ήταν η εξυπηρέτηση των γαλακτοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Αρχιλόχου – Μάρπησσας.

Ακολούθησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με την κατασκευή του δικού της τυροκομείου στα μέσα της δεκαετίας του 1960 στη θέση Βίντσι. Τυροκόμοι ήταν ο Παναγιώτης Ντούρος από τα Ιωάννινα και ο Φραγκίσκος Βελέντζας (Κωσταντάρας) από τον Κώστο. Εποχές δύσκολες χωρίς δρόμους και μεταφορικά μέσα…

  • Διαβάστε περισσότερα στο ParosToday
deya-parou

bluestarferries

jmconstructions