Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης (φωτό)

81

Ενημερωτικό δελτίο Τύπου, σχετικά με προγραμματισμένη άσκηση για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου με γνώμονα την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος προέβη για ακόμα μια χρονιά στην εκτέλεση άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου από την ανάδοχο εταιρία Optiras Hellas ΕΠΕ, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Πάρου, το Ναυτικό Όμιλο Πάρου και στελεχών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Η θεωρητική εκπαίδευση της άσκησης φιλοξενήθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου στο χώρο του Ομίλου και την οποία παρακολούθησαν τόσο τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Λιμενικής Αρχής όσο και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης, αναλύθηκαν πιθανές αιτίες Ρύπανσης, ο εξοπλισμός  και η λειτουργία του καθώς και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης ενός περιστατικού, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση οπού επιλύθηκαν απορίες.
Ιδιαίτερη τιμή για τον φορέα μας κατά τη διάρκεια τόσο της θεωρητικής όσο και της πρακτικής εκπαίδευσης ήταν η παρουσία του Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ. κ. Καστάνη Χρήστου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. κ. Μαρνίκα Κωνσταντίνου Λιμενάρχη Πάρου, στους οποίους αναλύθηκαν όλες οι πρακτικές που ακολουθεί το Δ.Λ.Τ. Πάρου-Αντιπάρου σε περίπτωση αντιμετώπισης ενός περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.
Για ακόμα μια χρονιά η Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης εκτελέστηκε με επιτυχία από όλους τους εμπλεκομένους».